Sport

Komentari 31

Kapetan Ramos izvisio: 'Furia' ide na Euro bez Realovih igrača!

Kapetan Ramos izvisio: 'Furia' ide na Euro bez Realovih igrača!

Ni Nacho, ni Asensio, ni Carvajal. Nitko neće vidjeti Europsko prvenstvo od igrača Reala. Luis Enrique odluku o nepozivanju Ramosa pravda lošom formom i dugotrajnim izbivanjem s terena

Nikad u povijesti velikih natjecanja, a Španjolci su nastupili na njih 25, "furia" nije bila bez igrača Real Madrida. Sve do ovogodišnjeg Europskog prvenstva i iznenađujuće odluke Luisa Enriquea.

"La furia roja" ide na Euro bez kapetana Sergija Ramosa (35), rekordera sa 180 nastupa za reprezentaciju.

- Evidentno je da nije mogao trenirati s momčadi. Nije to bila laka odluka, priopćio sam mu je sinoć. Teško mu je, ali podnio ju je kao profesionalac. Komplicirano je, ali uvijek gledam dobrobit momčadi - rekao je Enrique.

Ramos je ove sezone nastupio u svega 21 utakmici, a od sredine siječnja samo jednom, i to prinudno, u uzvratu polufinala Lige prvaka protiv Chelseaja. Mučila ga je korona, istegnuće mišića, koljeno... Vratio se, ali ne u pravoj formi da bi ga Enrique pozvao.

Nije u vidu imao ni Nacha Fernándeza ni Marca Asensija pa će Realovi Španjolci gledati Euro na televiziji. Pozvao je Enrique 24 igrača iako je imao pravo na njih 26.

- Dovoljno sam bio jasan oko toga. Gledam statistiku i donosim odluke. Da su bili dovoljno dobri, i Carvajal i Ramos dobili bi poziv. Ne gledam igrače po tome za koji klub igraju - rekao je Enrique i dodao:

- Bilo koja odluka oko Ramosa uvijek je kontroverzna. Znam gdje sam i prihvaćam to kao nešot normalno. Nadam se da neće utjecati na reprezentaciju. Imali smo privatan razgovor i neću detalje iznositi u javnost. Držim se onoga što smatram najboljim za momčad.

Na popisu je očekivano bivši igrač Dinama Dani Olmo, koji se predstavio u lijepom svjetlu na startu kvalifikacija za SP u ožujku. Tu je i Aymeric Laporte, bivši mladi reprezentativac Francuske, koji je nedavno promijenio državljanstvo.

24 Španjolca za Euro

Najčitaniji članci