Obavijesti

Sport

Komentari 37

Karabatić: Hrvatska je opasna; Marić: Bili su to zvjerski derbiji

Karabatić: Hrvatska je opasna; Marić: Bili su to zvjerski derbiji
6

Mislim da će ekipa koja će bolje igrati obranu sutra dobiti. Hrvatska dobro igra u obrani, mi isto, tako da mislim da će ključni faktor biti - obrana, kaže Karabatić

VIDEO

Dan uoči najvećeg derbija u modernom rukometu, srazu Hrvatske i Francuske, rukometaši i treneri su dali svoje viđenje nadolazeće utakmice. Rukometni El Clasico, bit će dvoboj rukometaša koji su osvojili sve što se moglo osvojiti i nove, Babićeve Hrvatske. Istina, na parket će istrčati malo promijenjene i pomlađene momčadi nego što smo navikli zadnjih godina, ali jedno je zagarantirano - spektakl.

- Nema se što reći pametno. Igramo s protivnikom koji je naš tradicionalni rival zadnjih godina. U zadnje vrijeme ih nismo baš pobjeđivali što ne znači da to nećemo napraviti sutra. Dolazimo u jednom dobrom momentu puni samopouzdanja. Možda čak i neopterećeni. Do sad smo odigrali jako dobar turnir. Pokazale su se neke nove stvari. Igrali smo dosta lepršavo, a u obrani čvrsto. Promovirali smo igrače koji do jučer nisu bili u prvom planu. Dosta pozitivnih stvari se dogodilo. Sutra želimo pravu, mušku utakmicu, biti veliki rival Francuzima - rekao je pomoćni trener hrvatske reprezentacije i bivši rukometaš Petar Metličić.

Očekuje nas vrlo tvrda utakmica, ali ni Francuzi nisu kao što su nekad bili. Sve to otvara vrata euforiji i mogućnosti pobjede nad vječitim rivalima.

- Očekujem tvrdu utakmicu protiv ekipe koja je malo isto izmijenjena, iako je okosnica još uvijek tu, Omeyer, Karabatić, Abalo, Narcisse... Manje, više igrači koji su sve i svašta osvojili - dodao je Pero pa zaključio:

- Francuzi su uvijek bili specifični. Nije tu nikad bilo prevelike ljepote, jednostavno ti nisu ni u jednom trenutku dali da razviješ taj "lijepi" rukomet. Igrali su čvrstu obranu, obranu na čovjeka s puno prekida. Ne dozvoljavaju ti protok lopte. Pa te dovode u nervozu, pa imaš šuteve koji su isforsirani, pa to gospodin Omeyer obrani. Mislim da bi se tim receptom mi mogli njima sutra suprotstaviti. Čvrstom agresivnom obranom i s puno laganih golova.

"Po meni je sve otvoreno!"

Pivot Marino Marić je najugodnije iznenađenje ovog Europskog prvenstva. Bar kada je u pitanju reprezentacija Hrvatske. Marić je zabio 17 golova iz 22 šuta u 133. minute provedene na parketu. Čini se da smo našli odličnu zamjenu za Igora Vorija.

- To je derbi protiv Francuza, koji ima dugu tradiciju. Nije to ista utakmica kao što su prije igrali Pero (Metličić) i ekipa protiv onih igrača. To su baš bili zvjerski derbiji. Sada je to sve izmijenjeno. Došli smo mi, neki mlađi klinci. Također, kod Francuza su se dogodile neke promjene. Klupske sezone su duge i naporne, a po meni - sve je otvoreno! Mi moramo igrati čvrstu obranu i mislim da ćemo sutra vidjeti dosta uzbudljivu utakmicu. Mi smo krenuli na totalnu pozitivu, što je super, i puni smo samopouzdanja s prsima naprijed i idemo se suprotstaviti tim famoznim Francuzima pa što nam Bog da - rekao je Marić uoči utakmice s Francuskom.

Karabatić: Hrvatska je odlična i vrlo opasna ekipa

Vječiti rival ne bi bilo takav da u njemu ne sudjeluje Nikola Karabatić. Iako je s većinom naših reprezentativaca prijatelj u privatnom životu, na terenu će biti drugačija priča. 

- Hrvatska je vrlo opasna jer dobro igra u obrani. Agresivni su, a Mirko dobro brani iza. U napadu su jako opasni, imaju dobrog beka Mamića... Karačić, Duvnjak, Kopljar, Štrlek i Horvat na krilu... Mislim, to je odlična i vrlo opasna ekipa. Naravno da ćemo puno paziti.

- Mislim da će ekipa koja će bolje igrati obranu sutra dobiti. Hrvatska dobro igra u obrani 5-1 i 3-2-1, Mirko dobro brani iza, mi smo isto dobri u obrani tako da mislim da će ključni faktor biti - obrana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve