Obavijesti

Sport

Komentari 72

Sastanak na Poljudu dan nakon kiksa! Karoglan: I igrači moraju preuzimati odgovornost...

Sastanak na Poljudu dan nakon kiksa! Karoglan: I igrači moraju preuzimati odgovornost...
5

Od 26 utakmica koje sam vodio izgubili smo jednu, kaže trener, a glasnogovornik pojašnjava: 'Na zagrijavanju je desetak iskusnih igrača prijavilo problem s loptama, četvrti je sudac rekao da su lopte tehnički ispravne iako ih nije provjerio'

VIDEO

Hajduk od starta proljetnog dijela sezone ne izgleda dobro, loši rezultati istopili su prednost na ljestvici i sada je Karoglanova momčad rame uz rame s Rijekom i Dinamom, Rijeka ima bod prednosti, Dinamo ima iskustvo, a Hajduk najbolji raspored. Tko će prvi proći ciljnom ravninom neće se vjerojatno znati sve do samog kraja, no da bi ostali u konkurenciji "bijeli" moraju konačno zaigrati puno bolje, počevši od sutrašnjeg Kup ogleda s Varaždinom. Prilika je to za uzvrat Varaždinu, ali i za popravljanje dojma kod navijača te najvažnije, vraćanja samopouzdanja.

Pokretanje videa...

presica mislava karoglana uoči utakmice s varaždinom 11:57
Hajduk i dalje kida živce svojim navijačima, ali 'bila' vojska iz kola u kolo ruši rekorde HNL-a
Hajduk i dalje  kida živce svojim navijačima, ali 'bila' vojska iz kola u kolo ruši rekorde HNL-a

Igrači koji su ušli nisu opet dali doprinos. Jesu li možda ljuti?

- Nisu, to su profesionalci, prošli smo puno toga. Dajaku je dobro ulazio s klupe, Dajaku isto, treba vremena da se uđe u ritam, pogotovo kad je utakmica nervozna. Slažem se, u nekim sam utakmicama od njih očekivao više, da se nametnu i pokažu da zaslužuju igrati. Ujesen je bilo isto par utakmica, sad je nešto lošije, ali treba dati podršku igračima i ukazati im da se moraju nametnuti, unosi prevagu kad uđu s klupe.

Kad igra Livaja, igra i Hajduk. Livaja ima problema, loža, gležanj i ne igra...

- S Belupom smo bili dobri i bez njega, u Rudešu je bilo odlično 70 minuta. On je takav, neće reći da ga boli, da ga smeta, on i Pukštas su takvi igrači. Marko nije u optimalnom stanju iako je odradio vrhunske pripreme. To je tako, peh, ali ne volim pričati o tome, iako su Melnjak, Žaper, Nikola, Marko.... naši ključni igrači. Ja nemam pravo razmišljati drugačije, ali da me to remeti, remeti.

Varaždin: Utakmica NK Varaždina i Hajduka u 24. kolu SuperSport HNL-a

Kako se vi nosite s pritiskom neizvjesnosti?

- Ja sam i doma kad bih gledao Hajduk bio nervozan. Uvijek si nervozan, boli te jer si navijač. Ali u Varaždinu smo ušli u prvih 20 minuta odlično. Ne smijemo dozvoliti da nas lomi prvi gol i da budemo s igračem toliko neuredni. Moramo produžiti to razdoblje dobre igre. Mi to možemo i moramo.

Koliko je ovo drugačija utakmica?

- Kup kao natjecanje nosi svoje zamke, igramo za polufinale, radi se o trofeju, bez obzira što smo ga osvojili zadnje dvije godine, trofej je trofej. Jedini cilj je proći u polufinale, a onda se posvetiti prvenstvu.

Opet ste vadili Krovinovića i opet to nje urodilo plodom, što očekujete od njega u budućnosti?

- On je jedan od najbitnijih igrača. Niko nam je donio gol, on je dobar svugdje. Postoje tereni kad Krovinović ne može sam nositi šesticu, jer je on cijeli život osmica. Pričali smo o toj poziciji, ne da računam na Filipa, nego je on jedan od naših najbitnijih igrača.

Isti suparnik, drugo natjecanje, drugi teren...
- Bolje je igrati doma, to ti daje dodatnu motivaciju, iako smo i u Varaždinu u smislu podrške bili doma. Ništa, proći kup, pa se okrenuti prvenstvu.

Koja je priča o napumpanim loptama?

- Na zagrijavanju je desetak najiskusnijih igrača prijavilo problem našem tim menadžeru, on je to prijavio četvrtom sucu, na što je dobio odgovor da su lopte tehnički ispravne iako ih nije provjerio. Vidjeli smo kasnije u igri da je sudac jednu loptu izbacio zbog tehničke neispravnosti. Naša opaska nije bila nakon utakmice nego prije utakmice - odgovorio je glasnogovornik kluba Pavković.

Varaždin: Utakmica NK Varaždina i Hajduka u 24. kolu SuperSport HNL-a

Hoće li kod Varaždina bit taktičkih promjena u odnosu na subotu?

- Vraćaju im se Mitrevski i Vukčević, ali ne vjerujem da će oni išta posebno mijenjati, a mi razmišljamo o promjenama.

Vježbate li penale?

- Vježbamo ih često, ali kod penala je psihički momentum najvažniji.

 U kakvom je stanju momčad nakon Varaždina, je li samopouzdanje visoko ili ga morate dizati?

- Imali smo jučer sastanak, rekao sam im kako ja to vidim, i mislim da smo mi predani na najvišem nivou. Očekujem i od igrača da to pokažu. Odgovornost je na meni, najveća, to ponavljam svih 26 puta koliko sam vodio momčad. Od igrača očekujem preuzimanje odgovornosti, očekujem da to naprave, ne znam kad smo na današnji datum bili bod od prvog mjesta i u igri za duplu krunu. Mislim da smo u dobroj poziciji, da izdržimo do reprezentativne stanke, nakon koje ćemo biti kompletniji i zdraviji.

Dinamo je dobio Rijeku iz penala koji nitko ne bi sudio, kako to komentirate?, pitao je kolega Toni Bilić iz Novog lista.

- Dinamo je u igri za naslov, gdje sam ga i očekivao. Sve je otvoreno i svi imamo sve u svojim rukama, a to je najbolje. Ako si pravi, osvojit ćeš titulu. Nema tu laži, najbolji osvaja. Suđenje ne bih komentirao.

Varaždin: Utakmica NK Varaždina i Hajduka u 24. kolu SuperSport HNL-a
Karoglan muku muči s igrom, a pričuve mu ne donose baš ništa!
Karoglan muku muči s igrom, a pričuve mu ne donose baš ništa!

Kako se snalazite u ovim razočaravajućim rezultatima?

- Rezultat nisu kakve sam ih očekivao, ali od 26 utakmica smo izgubili samo jednu, nadam se da neće biti jedna previše. Sve je u našim rukama, moramo biti fokusirani na izvedbu i plan. Igrači nam vjeruju, kroz ovaj dugu put ulazit će svi u krize, bolje prije nego kasnije...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Danci nanijeli Hrvatskoj najteži poraz u povijesti reprezentacije!
KAKVA ŠAMARČINA

Danci nanijeli Hrvatskoj najteži poraz u povijesti reprezentacije!

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je 37-22 od svjetskog prvaka Danske u posljednjem nastupu na prijateljskom turniru u Oslu. U prvom poluvremenu zabila je samo šest golova i pošteno se izblamirala

Istra - Hajduk 1-1: Perišić zabio prvijenac, ali nije bilo dovoljno za slavlje! 'Bili' su došli do boda
DOČEKAO GOL

Istra - Hajduk 1-1: Perišić zabio prvijenac, ali nije bilo dovoljno za slavlje! 'Bili' su došli do boda

Prvi je put hrvatski reprezentativac krenuo od prve minute otkad nosi dres Hajduka, a okrunio je to prekrasnim golom. No, bilo je to samo za bod jer je Istru krasno na početku u vodstvo doveo Lawal
Pogledajte spektakularan prvi gol Ivana Perišića za Hajduk! Uopće ga nije htio slaviti!?
DOBRODOŠAO U HNL

Pogledajte spektakularan prvi gol Ivana Perišića za Hajduk! Uopće ga nije htio slaviti!?

Napokon je dočekao i to. Ivan Perišić odapeo je ljevicom s 12-13 metara iz voleja i pogodio suprotnu malu mrežicu za oduševljenje Aldo Drosine. Uopće nije slavio gol!