Obavijesti

Sport

Komentari 36

Karte prodaje i kapetan! 'Nema spavanja dok se sve ne sredi!'

Karte prodaje i kapetan! 'Nema spavanja dok se sve ne sredi!'
23

Iako kiša neumoljivo pada Omišani ne staju s radovima i sve će biti spremno za veliko gostovanje Vatrenih u petak. Svi su u punom pogonu i neće stati s radom sve dok stadion ne zablista punim sjajem

VIDEO

Ni proljetni pljusak koji se sručio na Omiš, ni jutro na radni dan, ni desetke metara dugi red nije omeo Omišane da dođu po ulaznice za najveću utakmicu u stogodišnjoj povijesti kluba - za dolazak hrvatske nogometne reprezentacije.

- Ulaznice se dobro prodaju i sigurno će stadion biti pun - kaže nam tajnik kluba Stipe Rogošić, koji se odavno prestao javljati na telefonske pozive, jednostavno, pune su ruke posla i njemu i svima u klubu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

- Kod nas u Omišu se više ne šalimo: ''Jakove izdrži'', nego ''Stipe izdrži'', jadan naš Stipe, jedva je živ - šale se na njegov račun kolege iz kluba.

Izdržat će Stipe, samo je pitanje hoće li izdržati teren, jer u Omišu kiša pada danima, a prognoza kaže da će padati i sve do petka.

- Ne bojte se, izdržat će, dobro smo ga izbušili, voda se uopće ne zadržava, a od četvrtka meteorolozi najavljuju proljepšanje vremena - nada se dopredsjednik kluba Vlado Raljević...

U klupskim prostorijama Martina Pezo, Ante Kuvačić i Jure Stanić prodaju ulaznice. Martina je bivša košarkašica koja je došla pomoći kolegama, Jure Stanić je član skupštine kluba, a Ante Kuvačić kapetan momčadi!

- Napišite ranjeni kapetan, slomio sam nogu i neću moći igrati. Eto, to vam je sreća, reprezentacija dolazi jednom u sto godina u Omiš a ja ozlijeđen - gorak je osmjeh na njegovim usnama, no reagira u trenu:

-Slikajte molim vas našeg Gumenoga, on je jedan od onih koji su svaki dan tu.

A Gumeni je Davor Radić, po potrebi fizioterapeut, po potrebi radnik, sve što treba za klub, pa ako treba raznositi lamperiju, čistiti, pokazati svlačionice koje se još uvijek uređuju...

POGLEDAJTE GALERIJU:

23
| Foto: Tomislav Gabelić/24sata

- Naši momci će u jednu, a reprezentaciji ćemo na raspolaganju ostaviti ostale četiri. Jednu za Dalića i stožer, jednu za liječnike i fizioterapeute, a dvije za igrače. Valjda će biti dovoljno prostora - kaže.

U punom pogonu je i Dušanka Jerčić, gospođa koja brine o opremi i čistoći. U klubu je 17 godina, a pamti i Ivana Perišića još dok je bio pionir.

- Krasan je Ivan momak, dobro odgojeno dijete koje se uvijek dođe javiti kad je u Omišu. Evo, sigurna sam da će me izgrliti i izljubiti i ovaj put, kao i uvijek do sada - kaže nam gospođa Dušanka, ne ispuštajući krpu iz ruke.

Iako kiša neumoljivo pada betonira se prostor oko klupa za rezervne igrače, a završni dodir je u rukama Srećka Glavaša iz hercegovačkih Drinovaca.

- Neka pada, ne smeta, samo da mi sve dovršimo do kraja. Nemoj mene u novine, što će mi reći susjed i prezimenjak Branimir, da sam popularniji od njega - smije se ne ispuštajući lopatu iz ruku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:04

U klub je navratio i trener Ante Vitaić, da vidi treba li što popraviti ili pomoći, a tu je i 'glavni i odgovorni krivac' za dolazak reprezentacije u Omiš Frane Jurčević, kum i prijatelj Ivana Perišića od malih nogu.

- Ostavio sam se nogometa ali se spremam posebno za ovu utakmicu. Prilika mi se pruža jednom u životu, i 10-15 minuta ću istrčati, pa kako bude poslije - kaže Frane, koji nam je demantirao napise da će on igrati 'flaster' na kumu Ivanu.

- Može jedino on na meni igrati 'flastera', 'ko će trčati za njim - smije se Frane, a tajnik kluba dodaje:

- Pitajte ga zašto u klubu nemamo nijedan uokvireni Ivanov dres. Podijelio ih je stotine, jedino mi u klubu nemamo nijedan.
Valjda će biti prigode u petak, da Ivanov dres s povijesne utakmice ostane zauvijek uokviren u klubu.

- Može, ali samo ako će nam reprezentativci pokloniti dresove, mijenjanja nema, tko će nam kupiti novu garnituru... - ne da se tajnik Rogošić.

Spreman je i veliki dres koji je ljetos napravljen u tvornici Galeb, i kojeg su ponosni Omišani izvjesili na tvrđavi Mirabella u čast svog sugrađanina Perišića.

- Dres je tu, samo ne znamo hoće li opet na Mirabellu, ili ćemo ga nositi na stadion. Zavisi o vremenu - govore nam djelatnici gradskog komunalnog poduzeća.

Sudeći po viđenom, Omiš će biti spreman za doček Dalića i igrača, još da se i nebo smiluje i da se kiša ispada do petka...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...