Obavijesti

Sport

Komentari 537

Od dobrog starta do ponora: Norveška pobijedila Hrvatsku

Od dobrog starta do ponora: Norveška pobijedila Hrvatsku
8

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je utakmicu 2. kola Europskog prvenstva u Poljskoj od Norveške 34-31 i dovela u pitanje i plasman u 2. krug

VIDEO

Od tri gola prednosti u prvom, dva u drugom do poraza. Hrvatska je protiv Norveške imala jako puno amplituda u igri no, za razliku od utakmice protiv Bjelorusije, završili smo negativno. Norvežani su slavili 34-31 i potpuno zakomplicirali situaciju u skupini B Europskog rukometnog prvenstva.

Utakmicu smo otvorili bitno drugačije i bolje nego protiv Bjelorusije, prije svih Domagoj Duvnjak koji je zabio prve golove na EP-u i omogućio nam vodstvo od samog početka. Priključio se i Mirko Alilović sa svojim obranama i imali vodstvo 7-3 u 11. minuti.

Duvnjak je, međutim, nedugo potom skrivio isključenje, a Norvežani su nam se brzo približili na 8-7. Mirko je potpomogao kad je trebalo pa smo u 20. minuti golovima Horvata, Marića, Karačića i Sliškovića otišli na 12-9.

Niti to nije bio znak Norvežanima da posustanu. Uz nova isključenja hrvatskih rukometaša, ukupno četiri u prvom dijelu, vratili su se na 13-13, ali smo na odmor ipak otišli s minimalnom prednošću 17-16. Alilović je u prvih 30 minuta skupio devet obrana. Ali u drugom - nijednu.

Možda je bolje da odmora nije ni bilo jer "kauboji" su već u prve četiri minute prosuli vodstvo, a Norveška je prvi put povela na utakmici. Nismo se predavali, vraćali su nas Duvnjak, Marić, Horvat iz sedmeraca čijim smo golom u 45. minuti vodili 24-22. No tu su kola počela ići nizbrdo...

Samo dvije minute trebalo je Norvežanima da se vrate u egal. Babić je u vatru gurnuo Stevanovića koji se, za razliku od prve utakmice, nije snašao. Posljednje vodstvo imali smo u 49. minuti kad je zabio Duvnjak, ali smo potom primili dva gola s igračem više i to je bila prekretnica.

Lovili smo zaostatak, Čupić je pod faulom u 55. minuti sjajno pogodio za 30-30, no loše reakcije u obrani i dva gola O'Sullivana odvela su vodu na norveški mlin. U završnici su Norvežani povećali prednost na konačnih 34-31.

Najbolji strijelac Hrvatske bio je Duvnjak s osam golova, pet je dodao Horvat, a četiri Marić. Kod Norvežana je prvo ime bio Kristian Bjørnsen sa sedam golova, a šest puta pogađao je Hansen. Alilović je imao devet obrana (sve u prvom dijelu), Stevanović nijednu, a Erevik i Christensen ukupno su skinuli 12 udaraca.

Posljednju utakmicu prvog kruga Hrvatska igra u utorak u 20:30 protiv Islanda. Prije toga sastaju se Bjelorusija i Norveška (18:15).

EP u rukometu, skupina B, 2. kolo:

  • Bjelorusija - Island 39-38
  • Norveška - Hrvatska 34-31
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 537
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše