Obavijesti

Sport

Komentari 59

Kauboji po drugi krug EP-a, ali ne ovisimo samo o sebi. Opet nam prijeti 'francuska kuhinja'

Kauboji po drugi krug EP-a, ali ne ovisimo samo o sebi. Opet nam prijeti 'francuska kuhinja'
4

Sve osim pobjede 'kauboja' bilo bi ogromno iznenađenje. No, ni to nam neće biti dovoljno za prolaz skupine pa ćemo kasnije pratiti rasplet utakmice Francuska-Srbija gdje ćemo morati navijati za 'tricolore'

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras od 18 sati u Szegedu, a uz izravan prijenos na RTL-u, igra protiv Ukrajine posljednju utakmicu prvog kruga Europskog prvenstva.

Pokretanje videa...

Navijači nakon Francuske 09:27

Sve osim pobjede 'kauboja' bilo bi ogromno iznenađenje. Ukrajinci su posljednji put na Euru bili 2010. kada su bili baš s nama u grupi, a mi smo slavili 28-25. Ipak, imaju Ukrajinci i pobjedu protiv Hrvatske na velikim natjecanjima. Bilo je to na Svjetskom prvenstvu 2001. kada su nas u osmini finala izbacili nakon produžetaka 37-34, a za Hrvatsku su tad igrale veličine poput Ćavara, Dominikovića, Džombe, Goluže, Jovića, Kaleba, Metličića...

Njemačka i Poljska prošle dalje, Mađari love čudo s Islandom

Ako Hrvatska izgubi, ispada. Jer čak i ako Srbi izgube od Francuske, u krugu tri reprezentacije s dva boda gleda se međusobna gol razlika u tom krugu, pri čemu je Srbija u prednosti zbog +8 protiv Ukrajinaca i Hrvatska u tom krugu nikako ne može biti najbolja i ugrabiti drugo mjesto u skupini. No, to je malo vjerojatan scenarij. Bodovi protiv Ukrajine upisani su unaprijed, no, ni to ne mora biti dovoljno. Naime, uz našu pobjedu, Srbija ne smije pobijediti Francusku. Ako Srbi to uspiju, zatvorio bi se krug tri momčadi sa po četiri boda i odlučivala bi međusobna gol razlika u tom krugu. Francuska je Hrvatsku pobijedila s +5, a Hrvatska Srbiju s +3. Dakle, pobjeda Srba s dva razlike izbacila bi naše!

Da, 'francuska kuhinja' opet je moguća, Francuzi bi opet mogli odigrati 'u leru' i priuštiti si poraz od puno lošijih Srba kako bi izbacili Hrvatsku. Istina, ovaj put, za razliku od Montpelliera, i oni imaju što izgubiti, jer u tom bi slučaju u drugi krug ušli bez boda i vjerojatno morali pobijediti sve, pa i Dansku, za polufinale. No, trikolori svakako imaju samopouzdanje da to i mogu. Može li neriješeno? Može, ako će u kasnijem terminu Francuska pobijediti Srbiju. Susret se igra od 20.30 uz prijenos na RTL-u.

Ima li kraja? Jaganjac prenoćio u bolnici, upitni Šipić i Gadža
Ima li kraja? Jaganjac prenoćio u bolnici, upitni Šipić i Gadža

O dostupnim igračima za utakmicu teško je pisati dok još nije obavljeno PCR testiranje, koje kroji momčadi na ovogodišnjoj smotri. Hrvoje Horvat pozvao je jučer u Mađarsku Jakova Gojuna, Tomislava Severca i Dominika Kuzmanovića, zbog pozitivnih testova izvan kombinacija su Leon Šušnja, Lovro Mihić, Matej Mandić i Zvonimir Srna, a jučer su simptome osjetili Gadža i Šipić pa je i njihov nastup večeras upitan. 

Teška, ali dostižna utakmica za naše rukometaše: Hrvatska pobijedila Srbiju 23 - 20

Nakon što 'kauboji' odrade svoj dio posla u 20.30, također uz prijenos na RTL-u, na parket će izaći Francuzi i Srbi. Navijat ćemo za Francuze svim srcem kako bi uz što manje stresa izborili drugi krug. Kladionice danas 'tricolore' vide kao velike favorite (1,10), dok Srbiji (10,00) ne daju praktički nikakve šanse. Ipak, treba biti na oprezu. Dobro to znaju Francuzi koji su prije točno godinu dana izgubili u gostima protiv Srba u kvalifikacijama za Euro, a ni u Francuskoj ih kasnije nisu uspjeli dobiti. Bilo je 26-26.

Horvat: 'Sve će biti lakše kada se stabiliziramo s testovima'
Horvat: 'Sve će biti lakše kada se stabiliziramo s testovima'

Stoga, danas svi od 18 sati budite pred malim ekranima i bodrite 'kauboje', a kasnije ćemo navijati za Francuze!
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani