Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Kauboji' se opet okupljaju: Priliku će dobiti mladi igrači

'Kauboji' se opet okupljaju: Priliku će dobiti mladi igrači

Hrvatski rukometaši će 27. lipnja odigrati zaostalu utakmicu EHF Euro Cupa protiv Španjolske, a Hrvoje Horvat će priliku dati mladim igračima, dok je većina standardnih reprezentativaca dobila poštedu

VIDEO

Pred nama je kraj rukometne sezone, prvenstva se polako završavaju, a uskoro će se i hrvatska reprezentacija po posljednji put okupiti u ovoj turbulentnoj sezoni za hrvatski reprezentativni rukomet.

Pokretanje videa...

Hrvatska je ostala bez Olimpijskih igara u Tokiju 01:19

Izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Hrvoje Horvat objavio je popis igrača na koje računa za preostali susret EHF EURO Cupa protiv Španjolske i prijateljsku utakmicu s Egiptom. Na popisu se nalazi 18 igrača, uz još sedam na listi pričuva, u slučaju da se netko od pozvanih ozlijedi. Reprezentacija će se okupiti u Poreču, 21. lipnja u 11:00 sati, i tu će ostati do 26. lipnja kad odlazi u Španjolsku. Kao što je poznato, vikend prije toga, Poreč je domaćin završnice muškog Kupa pa će dio igrača već biti na licu mjesta.

Riječ je o zaostalom susretu 3. kola EHF Euro Cupa koji se trebao igrati 9. siječnja, prije SP-a u Egiptu, ali je odgođen zbog snježne mećave koja je tih dana poharala Madrid.

Varaždin: Hrvatska igra protiv Slovačke u EHF EURO Kupu

Novi termin je 27. lipnja. Dan kasnije, reprezentacija će odigrati prijateljski susret s Egiptom koji se u Španjolskoj priprema za Olimpijske igre. Još se čeka službena potvrda Španjolskog rukometnog saveza u kojem gradu će se igrati ti susreti.

I ovo okupljanje će izbornik Horvat iskoristiti za testiranje novih igrača te da vidi na koga može računati u ozbiljnijim utakmicama. Nema igrača koji su bili dio reprezentacije na SP-u i kvalifikacijama za OI. Pa tako u Poreču neće biti Domagoja Duvnjaka, Luke Cindrića, Igora Karačića, Željka Muse, nema ni Marka Mamića ni Ivana Martinovića... Riječ je većinom o igračima koji su igrali protiv Slovačke i Mađarske prije mjesec dana, uz nekoliko iznimaka.

- Na popisu je veći dio igrača koji je nedavno igrao protiv Slovačke i Mađarske, ali i neka nova imena koja također želimo provjeriti. Imamo osigurano drugo mjesto u EHF Euro Cupu tako da susret protiv europskih prvaka nema neki poseban natjecateljski naboj, ali želimo vidjeti kako se ti mladi igrači mogu nositi s rukometnim velikanima. S druge strane, čeka nas Egipat koji je bio četvrti na Svjetskom prvenstvu 2021. godine. Odlična je to mogućnost da vidimo igrače protiv jedne tjelesno jako moćne selekcije koja igra malo drugačiji rukomet. Važno je napomenuti da se oba susreta igraju izvan tzv. National team weeka, odnosno službenog kalendara EHF-a, pa smo se morali osloniti na igrače iz domaćih klubova ili liga koje su završile svoja natjecanja.

Popis igrača: 

1. MORENO CAR – RK NEXE

2. DINO SLAVIĆ – ABANCA ADEMAR LEON

3. MARIN JELINIĆ – RK NEXE

4. VALENTINO RAVNIĆ – RK PPD ZAGREB

5. KARLO GODEC – RK DUBRAVA

6. VLADO MATANOVIĆ – RK PPD ZAGREB

7. FRAN MILETA – RK NEXE

8. LEON ŠUŠNJA – ORLEN WISLA PLOCK

9. NIKOLA GRAHOVAC – RK PPD ZAGREB

10. VERON NAČINOVIĆ – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

11. HALIL JAGANJAC – RK NEXE

12. ANTE IVANKOVIĆ – RK DUBRAVA

13. TIN LUČIN – ABANCA ADEMAR LEON

14. FILIP VISTOROP – RK PPD ZAGREB

15. ZVONIMIR SRNA – RK PPD ZAGREB

16. LUKA LOVRE KLARICA – RK PPD ZAGREB

17. LUKA ŠEBETIĆ – TREMBLAY EN FRANCE HANDBALL

18. TOMISLAV SEVEREC – RK NEXE

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja