Obavijesti

Sport

Komentari 47

Kauboji: U šoku smo! Dobijemo li Njemačku sve se mijenja...

Kauboji: U šoku smo! Dobijemo li Njemačku sve se mijenja...
1

Hrvatska rukometna reprezentacija neočekivano je izgubila od Brazila 29-26 i zakomplicirala si život na SP-u u Danskoj i Njemačkoj. 'Kauboji' se moraju 'vaditi' protiv Njemačke i Francuske ako žele u polufinale

VIDEO

Znali smo da će biti teško, ali nismo se mogli izvući iz lošeg početka utakmice. Napravili smo nekoliko isforsiranih grešaka i bilo je teško stizati zaostatak cijelu utakmicu. Raširili su nas, obrana nam nije bila kompaktna. Očekivali smo tešku utakmicu, ali ovako nešto nisam ni sanjao, rekao je nakon poraza (29-26) od Brazila Igor Karačić.

Pokretanje videa...

'Kauboji' nakon poraza od Brazila 20:39

Od samog početka bili su bolji Brazilci, a naši rukometaši nisu bili ni blizu izdanjima iz grupne faze.

- Raširili smo se, uvukla se nervoza među nas i nismo se pokazali u pravom svjetlu. Pokušat ćemo to ispraviti, znamo da smo došli u Köln po dvije pobjede. Bit će jako teško, ali idemo skupiti dalje i bez svađe između nas krenuti dalje - zaključio je Karačić.

Marin Šego imao je više obrana na poluvremenu od brazilskog golmana Almeide, ali ni to nije pomoglo Hrvatskoj koja je na odmoru gubila četiri razlike.

GER, IHF WM 2019, Brasilien (BRA) vs Kroatien (CRO)

- Teška srca priznajem da su Brazilci zasluženo pobijedili. Bili su disciplinirani u napadu, odlični u obrani. Dolazili su do lakih pogodaka i stvorili veliku razliku. Ovo može utjecati na nas jer smo izgubili utakmicu u kojoj smo slovili kao bolja momčad. Nijemci imaju dan odmora više i dosta smo se potrošili pa bi to mogao biti mali hendikep za nas - rekao je hrvatski golman. 

U obrani loše, u napadu bez ideje

Ni Željko Musa nije bio na razini. Daleko je to od njegovog najboljeg izdanja, zna to i sam.

- Koliko god smo naglašavali da nisu 'ekipa za bacit' nismo bili pravi. Svih 60 minuta smo lovili zaostatak, odlično su iskoristili sve što smo im dali u obrani i napadu. U jednoj utakmici smo zeznuli sav dobar rad dosad, a sad se moramo čuvati protiv Njemačke i Francuske - istaknuo je naš pivot i dodao:

- Kolektivno smo podbacili, ja u prvom poluvremenu nisam bio pravi u obrani. U napadu svi nismo odigrali na razini, ali idemo dalje. Ništa nije izgubljeno, imamo sve u svojim rukama. 

Kapetan Domagoj Duvnjak vukao je reprezentaciju, ali na kraju se vidjelo da više nema snage. Njegovi šutevi bez skoka polako su pročitani, a uz izbornika ima odgovornost pripremiti suigrače za sutrašnju utakmicu.

GER, IHF WM 2019, Brasilien (BRA) vs Kroatien (CRO)

 

- Odigrali smo jako lošu utakmicu. Primili smo 17 golova na poluvremenu, od toga šest sedam na prazan gol. Danas ništa nije funkcioniralo. Moramo dići glavu gore, sutra je već utakmica. Lijepo je u sportu da ne možeš misliti na poraz kad znaš da već sutra imaš priliku za ispravak protiv Njemačke.

Hrvatski navijači po prvi će puta biti u manjem broju jer nas čeka utakmica protiv domaćina.

- Bit će jako teško jer će ih nositi 20 000 ljudi. Imaju jako dobru reprezentaciju koja odlično igra u oba smjera. Ali mi trebamo misliti na našu obranu i napad koju protiv Brazila nismo pokazali. Bit će jako teško, ali borit ćemo se do kraja - jasan je kapetan reprezentacije.

Što sad? Njemačka sutra mora pasti, inače smo 'out' sa SP-a
Što sad? Njemačka sutra mora pasti, inače smo 'out' sa SP-a

Ni najiskusniji u momčadi nije krio razočarenje. Svjestan je Zlatko Horvat teške situacije, ali ističe da se i Njemačka i Francuska daju pobijediti. 

GER, IHF WM 2019, Brasilien (BRA) vs Kroatien (CRO)

- Čestitke Brazilu na odličnoj utakmici. Očekivali smo da će biti agresivni i dobri u dubokoj obrani. Napravili su pomutnju, uzeli dosta lopti i otišli na preveliku razliku. bili smo blizu povratku, ali svejedno dosta daleko pošto u startu nismo odradili kako spada. Imamo još dvije utakmice. Nažalost to su Njemačka i Francuska, ali mi se nećemo predati - rekao je Horvat pa dodao:

- Idemo zaboraviti Brazil jer se sve može zamijeniti pobjedom protiv Njemačke. Svi znaju da ima još dosta za igrati i ne smijemo klonuti duhom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet
VELIKA AVANTURA

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet

U SUBOTU IDE NA HRVATSKU Istražio sam svijet i sebe pa sam se vratio rukometu, kaže Kim Ekdal Du Rietz koji je u devet mjeseci prošao tridesetak država svih kontinenata

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom
U SUBOTU ZA PETO MJESTO

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom

Šveđane znamo, igrali smo s njima dvije prijateljske utakmice prošle godine. Dobili su nas u Splitu, sad im se želimo revanširati. Moramo pronaći snage i pobijediti za kraj, rekao je Lino Červar
Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...
RUKOMETNI MISTER

Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...

Jakov Vranković nije tipičan rukometaš. Shvatio je da je dobro u životu imati i plan B. Zato je i uzeo knjige u ruke i završio Kineziološki fakultet, a stigao je i do natjecanja ljepote na kojemu je pobijedio