Obavijesti

Sport

Komentari 419

Mandžo i Kalinić u dvije minute 'skinuli' Gruziju i prokletstvo!

Mandžo i Kalinić u dvije minute 'skinuli' Gruziju i prokletstvo!
22

Hrvatska reprezentacija pobijedila je u kvalifikacijskoj utakmici skupine F Gruziju sa 2-1 golovima Marija Mandžukića i Nikole Kalinića. Gruzija je povela preko Kankave

VIDEO

Idemo po tri boda, potom skinuti prokletstvo s Poljuda i na koncu idemo pobijediti zbog našega Drage, rekao je kapetan Srna uoči utakmice.

Očekivalo se da će Hrvatska napasti Gruziju i isprati gorak okus zbog poraza od istog protivnika od prije par mjeseci, ali su puno, puno teže od očekivanog napravili ono što su najavili. Čak 78 minuta su 'lomili' Gruzijce i pobijedili 2-1 te srušili prokletstvo Poljuda!

Stisnuli smo ih u 16-erac na samom početku, imali nekoliko kornera, ali bilo je to vrlo jalovo. Na tribinama muk, Torcida je održala obećanje, nisu navijali početnih 14 minuta jer Hrvatska 14 godina nije igrala kvalifikacijsku utakmicu na Poljudu. I onda je krenulo, bakljada, huk s tribina, ali umjesto da krene i Hrvatska, dobili smo gol.

Gruzija je prvi put prešla centar, centaršut na pet metara promatrali su i Runje i Srna, a Kankava je visoko skočio i zakucao loptu glavom u kut. Šok na terenu, klupi i tribinama. 

Na prvu priliku čekali smo do 26. minute. Na Kaladzeov odbijanac natrčao je Modrić, pucao, ali je gostujući golman loptu odbio u stativu. Jedna jedina šansa u prvom poluvremenu pa nije ni čudo da se na odmor otišlo sa salvom zvižduka. 

U 2. poluvremenu se nastavilo po sličnom scenariju. Na centaršut se najbolje postavio Eduardo, pucao glavom, ali je prečka opet zaustavila slavlje u 58. minuti. 

U 69. je Kalinić s četiri metra imao sjajne dvije prilike i opet je golman Gruzije obranio. Samo 120 sekundi kasnije Srna je s 30-ak metara iz 'slobodnjaka' pogodio stativu. Tribine su utihnule i doista se činilo kako je Poljud uklet. Slaven Bilić je možda već počeo i razmišljati o kraju na klupi, a onda se otvorilo. 

Akciju je počeo dvojac koji je ušao s klupe. Dujmović i Klasnić su odigrali dupli pas, a Dujmović je dao sjajnu povratnu na pet metara, natrčao je Mandžukić i pospremio loptu u mrežu, konačno! U 76. minuti! Samo dvije kasnije, Eduardo je ušao u kazneni prostor, očekivao se prodor no on je nabacio, a Kalinić je klizećim startom loptu zakucao za 2-1 i erupciju na tribinama! 

Do kraja utakmice Hrvatska je rutinski zadržala vodstvo. 

Izbornik Bilić se mora dobro zamisliti jer Hrvatska od Europskog prvenstva nije odigrala 'poštenu' utakmicu. Ako ćemo i dalje ovako igrati, onda ćemo imati ozbiljnih problema do kraja kvalifikacija, kao i što smo ih imali dosad.

Uzeli smo velika tri boda, igra je bila za zaborav, ali je najbitnije da nismo ponovno 'kiksali' i da smo i dalje u vrlo ozbiljnoj utrci za plasman na Europsko prvenstvo.

Iduću utakmicu Hrvatska igra 2. rujna na Malti.

Tablice skupine F:

1. Hrvatska (6) 13

2. Grčka (5) 11, 3. Izrael (6) 10, 4. Gruzija (7) 9, 5. Latvija (5) 4, 6. Malta (5) 0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 419
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju