Obavijesti

Sport

Komentari 38

Kek: 'Nismo se osramotili, ali sportski je htjeti nešto više...'

Kek: 'Nismo se osramotili, ali sportski je htjeti nešto više...'
1

Trener Rijeke Matjaž Kek nakon poraza u Sevilli nije previše očajavao, nego čestitao svojim igračima na solidnom otporu protivnicima. Smatra da im nedostaje svježine

VIDEO

Matjaž Kek nije mogao previše tugovati nakon poraza Rijeke u Sevilli (1-0) na koncu druge riječke sezone u Europskoj ligi. Prilika je bilo, ali protivnik se pokazao kvalitetnijim i koncentriranijim u napadu.

- Ovo što je bilo na terenu objektivno je. Govorili smo da protiv ovakvih protivnika moraš iskoristiti ono malo što ti se pruži i imati sreće. Mislim da su igrači odigrali pošteno i na tome im čestitam - rekao je trener Rijeke za HTV.

- Mi smo znali da ćemo biti pod velikim pritistkom. Fali nam svježine, dinamike koja nas je krasila na početku sezone, to su i puno kvalitetniji protivnici nego Ferencváros. Svoje šanse moraš iskoristiti. Ovo je bila teška utakmica gdje samo možeš pogledati što možeš bolje napraviti.

Utakmicu je riješio trenutak genijalnosti Denisa Suáreza koji je prošao nekoliko gostujućih igrača i plasirao loptu kraj Vargića. S druge strane, Rijeka je na početku drugog poluvremena propustila tri izrazite šanse.

- Ako ne reagiraš brzo, oni to odmah kazne. To su prekvalitetni pojedinci. Kako bismo ih učinili malo nervoznim, netko je morao riješiti situacije "jedan na jedan". Naši su igrači malo pali u formi, ali bilo je to drugačije nego što je bilo na Maksimiru. Skupina je bila dosta jaka, na kraju sedam bodova nije malo. Moramo još raditi. Nismo se osramotili, ali sportski uvijek želiš nešto više - poručio je Slovenac pa procijenio što je bio ključ neuspjeha:

- Ispustili smo Sevillu u zadnjoj minuti (na Kantridi, op.a.). Ipak je momčad skupila dosta utakmica. Mi smo prošle godine igrali ovdje protiv Betisa, a ostala su nam samo dvojica igrača otad.

Najviše se u riječkim redovima očekivalo od Andreja Kramarića, no hrvatski reprezentativac nije uspio zabiti gol. Kek smatra da je njegova neefikasnost uzrokovana i pričom oko transfera.

- Prvo bih želio da se ta trakavica riješi i da dečko može normalno igrati. Dečko je krasan i ne mogu ga ne smetati ti silni milijuni. Mora se dogovoriti s upravom da ne bi to utjecalo na početak priprema. Puno je toga promašivao u zadnje vrijeme, ali je i puno dao. Toliko ima prostora da ide naprijed i meni bi bilo žao da sad ode iako znam da ćemo morati neke igrače i prodati. Mi s tim moramo živjeti - zaključio je trener Rijeke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika