Obavijesti

Sport

Komentari 30

Kek o igrama Seville i Dnjipra: Vidite da HNL i nije tako loš

Kek o igrama Seville i Dnjipra: Vidite da HNL i nije tako loš
4

Rijeka je remizirala sa Sevillom a Hajduk s Dnjiprom, klubovima koji su na pragu finala EL-a. Riječani su se s aktualnim pobjednikom Europske lige sjajno nosili...

VIDEO

Eto, mi smo tu Sevillu na Kantridi imali na konopcima, a sad će oni ponovno igrati finale Europske lige, rekao je riječki branič Ivan Tomečak.

Riječani su se s aktualnim pobjednikom Europske lige sjajno nosili u skupini. Kod kuće su vodili 2-1 do 91. minute. Zatim su u posljednjem kolu s Andalužanima u gostima igrali za prolazak dalje. Izgubili su samo 1-0 u prosincu.

- Možda će netko reći da oni protiv nas nisu igrali punom snagom, ali, vjerujte, ja to nisam osjetio. Sad kad vidimo da će Sevilla ponovno igrati u finalu, doista možemo biti ponosni na ono što smo napravili u Europi. Nositi se s takvim klubovima velika je stvar za hrvatski klupski nogomet - kaže nam Ivan Tomečak.

Matjaž Kek je u četvrtak navečer gledao kako Sevilla u prvoj utakmici polufinala rastura ove sezone jaku Fiorentinu. Razbila je Talijane na kraju 3-0.

- Gledam utakmicu i mislim si kako smo mi dobro izgledali protiv takve momčadi kao što je Sevilla. Pa to je gotovo isti kadar kao što je igrao protiv nas, a tako lagano pobjeđuju jednu Fiorentinu - rekao je Kek i nastavio:

- Vidite koliko zapravo ima pozitive u hrvatskom nogometu. Nije sve tako crno, ‘dlaku u jajetu’ uvijek možete naći, ali činjenica je kako su klubovi iz HNL-a bili dobri u Europi ove sezone. Samo da se malo popravi infrastruktura, sve će to tada u ligi izgledati još bolje.

Rijeku je izbacila Sevilla, a Hajduk je u posljednjem pretkolu ispao od Dnjipra. Bilo je 2-1 u Kijevu i onda 0-0 u sjajnoj atmosferi na Poljudu. Nedostajalo je malo sreće, pogotovo u prvoj utakmici kad kod 1-1 u Ukrajini za Splićane nije sviran čisti penal.

- Kad smo izvukli Dnjipro, mnogi su vjerovali da ih možemo proći, ali tek se sad vidi koliko je to velika momčad. Malo nam je nedostajalo - rekao je Nikola Vlašić, koji je protiv Ukrajinaca igrao samo u prvoj utakmici. 

Na Poljudu ga nije bilo zbog potresa mozga, zato je bilo na golu te večeri čudesnog Lovre Kalinića.

- Osim njihove kvalitete, vrlo je važno što je klub posložen od prvog do zadnjeg detalja. Financijski su stabilni - kaže Lovre.

Finale Europske lige Sevilla - Dnjipro?! A jedva su, uz puno muke, izbacili naše predstavnike. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...