Sport

Komentari 1

Kevin-Prince Boateng javno se odrekao polubrata Jeromea...

Kevin-Prince Boateng javno se odrekao polubrata Jeromea...

Od njega sam se odavno distancirao. Poštujem njemački zakon i prezirem nasilje nad ženama. Ne podržavam njegove postupke i s njim više nemam ništa, rekao je Kevin-Prince za Bild

Njemački reprezentativac Jerome Boateng (33) pojavio se prije nekoliko dana na sudu u Münchenu kako bi osporio optužbe da je napao svoju djevojku 2018. godine. 

Sherin Senler optužila ga je za fizički napad koji se dogodio tijekom odmora s njihove dvije kćerkice. S druge strane, Boateng je tijekom svjedočenja sve osporio i opisao drugačiju verziju događaja. Rekao je da su se posvađali te da ga je udarila i ozlijedila mu usnicu nakon čega ju je pokušao odgurnuti, a Sherin je pala. 

Jerome Boateng trial in Munich

Konačnom presudom dosuđeno je da mora platiti kaznu od 1,8 milijuna eura, a mogao je dobiti i do pet godina zatvora. Zbog svega ga se i javno odrekao polubrat Kevin-Prince Boateng (34), nogometaš njemačkog prvoligaša Herthe.

- Od njega sam se odavno distancirao. Poštujem njemački zakon i prezirem nasilje nad ženama. Ne podržavam njegove postupke i s njim više nemam ništa - poručio je Kevin-Prince za njemački Bild.

Kevin-Prince i Jerome počeli su zajedno u berlinskoj Herthi. Jerome je igrao za HSV, Manchester City i Bayern, sad je u Lyonu i napravio je puno veću karijeru od polubrata koji je, zanimljivo, uvijek nazivan zločestim dečkom nogometa. Na kraju je zločesti dečko ispao Jerome...

Trial begins for assault against footballer Boateng

Tužitelji su rekli da je Boateng u srpnju 2018. godine na Karibima bacio svjetiljku i malu rashladnu kutiju na bivšu partnericu koja je izjavila kako ju je udario, čupao za kosu i vrijeđao. Također je rekla da ju je u jednom trenutku tako jako udario da je izgubila dah. 

S druge strane, Boateng je tijekom svjedočenja sve osporio i opisao drugačiju verziju događaja. Rekao je da su se posvađali te da ga je udarila i ozlijedila mu usnicu nakon čega ju je pokušao odgurnuti, a Sherin je pala. 

Boateng je jedan od najtrofejnijih nogometaša u povijesti, a tijekom deset godina u Bayernu odigrao je 363 utakmice te je osvojio 22 trofeja uključujući dva puta Ligu prvaka i devet prvenstava i pet kupova. U dresu njemačke reprezentacije odigrao je 76 utakmica te je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje SP-a 2014. godine u Brazilu. Nakon dugih 10 godina u Bayernu, njemački stoper otišao je u francuski Lyon s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.