Obavijesti

Sport

Komentari 23

'Killer' Andrej Kramarić: Znao sam ja zabiti i po 11 golova...

'Killer' Andrej Kramarić: Znao sam ja zabiti i po 11 golova...
1

Bilo je malo čudno u svlačionici, a potom je počeo smijeh. Nitko nije vjerovao da sam zabio osam golova, smije se Andrej Kramarić nakon golijade trećeligašu...

VIDEO

Baš sam se poslije utakmice pitao koji je rekord, tko je dao najviše na jednoj utakmici. Onda sam čuo da je Dodik zabio šest na jednoj utakmici HNL-a, kaže Andrej Kramarić (22).

U Kup susretu protiv Zmaja iz Blata (11-0) bivši napadač Dinama zabio je čak osam golova i dvaput asistirao. To je novi hrvatski rekord.

- Bilo je malo čudno u svlačionici, a potom je počeo smijeh. Nitko nije vjerovao da sam zabio osam golova - smije se Andrej.

Uoči utakmice jedan igrač Zmaja “prijetio” je na Facebooku kako Rijeka nema šanse.

- Pročitao sam, ali nismo obraćali pozornost na to. Navijači Rijeke su mu odgovorili transparentom ili skandiranjem - kaže Kramarić.

U Rijeku je došao krajem kolovoza kad je nakon utakmice protiv Slaven Belupa Zokiju Mamiću dao do znanja da više ne želi sjediti na klupi.

- U Dinamu nikad nisam dobio pravu šansu. Ne želim se na to vraćati, pokušavam preboljeti i nastaviti dalje - kaže Andrej.

Iako je kao napadač Lokomotive zabio više od bilo kojeg Dinamova, treneri mu nisu davali priliku. Kupovali su se stranci, a Bećiraj, Rukavina i Čop ove su sezone zajedno zabili samo pet golova.

- Zabijao sam ja u pionirima i više. Ovih osam nije moj rekord. Kao mlađi pionir protiv Prečkog sam zabio 11 golova, protiv Samobora deset. Osam sam zabio na nekoliko utakmica, ne sjećam se sad točno na kojima - prisjetio se Andrej Kramarić, koji je u jednoj sezoni zabio čak 85 golova. Bilo je to 2008. godine. 

Za kadete Dinama zabio je 82 gola i tri za reprezentaciju. Isto toliko zabio je i Lionel MessiDo debija za prvu momčad Dinama u svibnju 2009. godine Andrej je zabio 452 gola.

Marijo Dodik zabio je Varteksu šest

Dosad je najefikasniji u našem nogometu bio Marijo Dodik, koji je za Belupo u sezoni 2000/01. dao šest golova u pobjedi protiv Varteksa 7-1. Goran Vlaović zabio je za Dinamo jednom pet golova na utakmici, a dvaput po četiri.

Kramarić zabio kao Stjepan Bobek 1951.

Stjepan Bobek, legendarni hrvatski nogometaš, zabio je također osam golova na jednoj utakmici. Bilo je to 1951. godine, kada je u pobjedi beogradskog Partizana protiv Petrovca na Mlavi zabio osam golova. 

Rijeka u osminu finala Kupa s 11-0: Osam golova Kramarića!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea

GLEDAJ UŽIVO Dinamo - Rijeka 0-0:  Hoxha pogodio okvir gola, šahovski derbi na Maksimiru
FINALE KUPA UŽIVO

GLEDAJ UŽIVO Dinamo - Rijeka 0-0: Hoxha pogodio okvir gola, šahovski derbi na Maksimiru

Hoxha je u tri minute imao dvije prilike za gol. Najprije je snažno pucao u gornji kut, a Zlomislić je sjajno reagirao i obranio to. Zatim je pucao u blok nakon što je Rijeka izgubila loptu, iako je mogao dodati samom Petkoviću
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi