Obavijesti

Sport

Komentari 8

Kirilenko - Martić: Talent kod Petre nikad nije bio sporan

Kirilenko - Martić: Talent kod Petre nikad nije bio sporan
1

Ruskinja nakon poraza od Robson nije odigrala natjecateljski meč. To bi mogao biti veliki problem za nju kao i činjenica da je Martić odigrala već dva meča u Torontu

VIDEO

Može se slobodno reći kako Kirilenko igra možda i najbolju sezonu karijere. Uzela je jednu titulu, ali možda i važnija stvar su vrlo konzistentni nastupi s kojima je oduševila. Laganim pogledom na njene rezultate lako je vidljivo da je većina poraza stigla od Top 10 igračica. No, ipak i u tom grmu leži razlog zašto se nije dugo zadržala u najboljih 10. Niti tada kada je igrala najbolje. Naime, ove je godine porazila samo dvije suparnice iz tog društva.

K tomu, posljednja dva odigrana turnira nisu bila ogledni primjerak njenih ovogodišnjih igara. Izgubila je od Wickmayer u Eastbourneu i Robson u Wimbledonu. Protivnice od kojih inače ove godine nije gubila. No, kako nešto nije bilo u redu s njom, potvrdila je i Ruskinja u kasnijem intervjuu.

- Nisam pokazala svoj najbolji tenis, ali ona je igrala dobro. Fizički nisam bila 100 % spremna za ovaj turnir. Noga me mučila - kazala je Maria.

Nakon Wimbledona, Kirilenko je uzela podužu pauzu. To može biti dvosjekli mač budući da je većina njezinih kolegica stigla dosta rano "preko bare", a dosta njih je odigralo već jedan turnir, a neke i dva. Međutim, to nije bio slučaj s Ruskinjom kojoj će ovo biti prvi turnir nakon ispadanja od Robson u Londonu. No, ako ima nešto utješno u svemu tome, onda je to činjenica kako je već tjedan dana u Torontu gdje naporno trenira - ako je suditi prema njenim objavama na društvenim mrežama.

- Ovo je zapravo moj prvi turnir nakon više od mjesec dana stanke. Otišla sam nakon Wimbledona kući, a onda dva tjedna na godišnji. Puno je stvari koje volim na ovom turniru - posebno stadion, hrana je vrlo dobra što je jako važno za igrače kao i hotel - kazala je Ruskinja dodavši:

- Bila je ovo jako dobra godina za mene budući da sam uspjela ući i u Top 10. Kao što znate, prestala sam se fokusirati na parove ranije ove godine. Učinila sam sve što sam htjela u parovima, tako da je bilo vrijeme da se fokusiram na singl. Za sada, cilj mi je igrati na istoj razini kao cijele godine, a voljela bih biti i deveta igračica na svijetu. No, trenutno se radujem drugom dijelu sezone koji za mene počinje ovdje u Torontu.

Protivnica će joj biti Petra Martić. Igračica koja se početkom sezone jako puno mučila s rezultatima. Pogledom na renking na početku godine vjerojatno je i njoj samoj izazivao grčenje trbuha. Ipak, Hrvatica se sabrala, krenula ispočetka, te malo-pomalo skuplja bodove.

"Preobrazba" je, zanimljivo, stigla na travi. Podlozi koju ona nikada pretjerano nije voljela, te se na njoj nije ugodno osjećala. No, osvojen ITF turnir u Nottinghamu donio joj je puno samopouzdanja i vjere u sebe. Naposljetku, odvela je jednu Pironkovu u tri seta na Wimbledonu u trećem kolu, što nije mala stvar.

Prije odlaska u Sjevernu Ameriku, odigrala je turnir na zemlji u Bad Gasteinu. U prvome kolu je ostvarila odličnu pobjedu protiv Petkovic. Međutim, odmah kolo poslije izgubila je od Mayr. Upravo tu leži i njen trenutni veliki problem. Talent nikada nije bio sporan kod Petre koja je rijetka igračica koja zna miksati igru, te posjeduje apsolutno sve udarce. Ipak, konzistentnost joj nikada nije bila jača strana.

No, ako ništa drugo, ususret dvoboja protiv Top 20 igračice ima barem nekoliko stvari koje joj idu na ruku. Osim što Ruskinja nije odigrala niti jedan meč od Wimbledona, Petra je stigla u glavni ždrijeb kroz kvalifikacije i dvije dobre pobjede. Posebno se to odnosi na onu protiv Morite kada je gubila 1-6 3-4, a onda sa devet gemova zaredom došla do glavnog ždrijeba.

  • WTA TORONTO, 1. KOLO: KIRILENKO – MARTIĆ, 17 SATI

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao