Obavijesti

Sport

Komentari 404

Kiša natopila travnjak: Derbi je odgođen za srijedu u 19 sati...

Kiša natopila travnjak: Derbi je odgođen za srijedu u 19 sati...
26

Povjerenik za sigurnost HNS-a Zoran Cvrk rekao je kako će se utakmica igrati tek u utorak ili srijedu jer policija nije u mogućnosti organizirati sigurnost u samo 24 sata

VIDEO

Veliki prolom oblaka razlio se nad Splitom dva sata uoči najvećeg derbija hrvatskog sporta. Palo je toliko kiše da je travnjak na Poljudu bio potpuno prekriven vodom i jedino moguće rješenje bilo je odgoda utakmice za najmanje 24 sata. Tako je odlučeno nakon što su nešto prije 18 sati na teren izašli glavni sudac Ivan Bebek te kapetani momčadi Mirko Oremuš i Josip Šimunić. Kako policija nije mogla garantirani sigurnost za samo 24 sata, utakmica je odgođena za srijedu za 19 sati.

- Mi smo bili za to da se igra, prvenstveno zbog velikog broja ljudi koji su došli iz raznih dijelova Hrvatske i inozemstva. Žao mi je zbog njih, ali tako je moralo biti - rekao je kapetan Hajduka Mirko Oremuš.

Povjerenik za sigurnost HNS-a Zoran Cvrk rekao je kako će se utakmica igrati tek u utorak ili srijedu jer policija nije u mogućnosti organizirati sigurnost u samo 24 sata.

- Ovo je viša sila. Treba organizirati novu utakmicu, pravila kažu da bi se trebalo igrati u sljedeća 24 sata, ali policija tvrdi da ne može garantirati sigurnost pa će se igrati u utorak ili srijedu.

Dinamovci u Split nisu ponijeli opremu za trening pa se već večeras vraćaju za Zagreb.

- Teren je u katastrofalnom stanju i stvarno nije imalo smisla da se igra i da se netko ozlijedi. Policija ne može osigurati utakmicu za sutra, a kako mi ovdje nemamo opremu vraćamo se u Zagreb. Ako će se utakmica igrati u srijedu, u Split se vraćamo u utorak. Ovo nikome ne odgovara niti će itko profitirati - rekao je sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

Ivan Vuković bio je razočaran odgodom, prije svega jer je na Poljud stiglo puno njegovih Crnogoraca.

- Razočaran sam. Jako veliki broj navijača došao je izdaleka. Desetak automobila mojih sunarodnjaka je stiglo i zbog toga mi je žao. Mi smo bili da se igra, ali suci su odlučili da se utakmica odgađa. Sada nam preostaje čekanje nove utakmice, a možemo se nadati da će opet doći preko 20.000 gledatelja - rekao je Giga.

Dinamo će tražiti odgodu sa Slaven Belupom

'Modri' će zbog odgode utakmice na Poljudu sada tražiti odgodu utakmice protiv Slaven Belupa koju trebaju igrati u subotu.

- Suci odlučuju, no moram priznati da sam se neugodno iznenadio stanjem u kojem je poljudski travnjak. Nikad ga takvog nisam vidio. To je logična odluka koja nama remeti program rada, ali moramo ju prihvatiti takva kakva jest. Utakmica će se igrati najvjerojatnije u srijedu, pa ćemo mi tražiti odgodu utakmice protiv Slaven Belupa jer nema smisla da igramo dvije utakmice u samo tri dana. Tražit ćemo da se utakmica protiv Slavena igra u nedjelju - rekao je trener Dinama Kruno Jurčić.

Nije prvi odgođeni derbi na Poljudu

Ovo nije prvi put da je utakmica Hajduka i Dinama odgođena. To se već jednom dogodilo 2005. godine kada je utakmica koja se trebala igrati u prosincu odgođena za veljaču također zbog nemogućih vremenskih uvjeta.

Hajdukovi djelatnici sve su pokušali napraviti kako bi se utakmica igrala pa su tako u 17 sati izašli na teren s vilama u rukama kako bi bušili rupe na travnjaku te tako ubrzali drenažu. Inače, na Poljudu se unatoč kiši okupilo više od 20.000 navijača, ali nisu imali sreću da se utakmica odigra.  Sada se mogu samo nadati da će se nebo smilovati u sljedećim danima...

Dinamovci i hajdukovci odradili trening na Poljudu

Umjesto odigrane utakmice momčadi su odradile trening u Hajdukovoj dvorani na stadionu nakon čega su dinamovci otputovali u Zagreb. S obzirom da će se utakmica po svemu sudeći igrati u srijedu  u utorak im slijedi povratak u Dalmaciju.

S istom kartom i u srijedu na utakmicu

Svi gledatelji koji su kupili ulaznicu za današnji derbi s istom će moći na derbi u srijedu. Ako je netko spriječen i ne može u srijedu na Poljud od ponedjeljka popodne može tražiti povrat novca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 404
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...
VIDEO Mbappea pitali tko će proći u finale, Bayern ili Real. Njegova reakcija je postala hit
LJUTITI FRANCUZ

VIDEO Mbappea pitali tko će proći u finale, Bayern ili Real. Njegova reakcija je postala hit

Od sljedeće sezone trebao bi nositi dres Reala i s kraljevskim klubom pokušati osvojiti svoj prvi uhati trofej, ali sinoć mu nije bilo ni do čega pa čak ni do razgovora o budućem klubu