Obavijesti

Sport

Komentari 11

KK Dinamo u drami srušio Zadrane i izborio majstoricu!

KK Dinamo u drami srušio Zadrane i izborio majstoricu!

Zadar je uspio preokrenuti u završnici pa i povesti, no sjajni Hrvoje Garafolić pogodio je tricu dvije sekunde prije kraja za 77-76. Na kraju se ispostavilo za pobjedu

VIDEO

GNK Dinamo već godinama vlada hrvatskim nogometom i neprikosnoveni je prvak i ove sezone. Futsal Dinamo je u petak ušao u finale doigravanja domaćeg prvenstva te izborio kvalifikacije za Ligu prvaka, a KK Dinamo večeras je slavio protiv favoriziranog Zadra u doigravanju za prvaka Hrvatske i izborio majstoricu za plasman u polufinale. Bitno je samo da se klub zove Dinamo, uspjeh je očito zagarantiran!

Pokretanje videa...

Kapetan sam košarkaša Dinama i radim s djecom s teškoćama u razvoju. Prirasli su mi k srcu... 00:58

Pomalo neočekivano, košarkaši Dinama su u drugoj utakmici četvrtfinala doigravanja pobijedili Zadar u Draženovu domu (77-76), izjednačili na 1-1 u seriji te izborili majstoricu koja će se sljedećeg tjedna igrati u Zadru. Prije tri dana Zadrani su u prvom susretu slavili 80-62.

Trica za pobjedu dvije sekunde prije kraja

Zadar: Prva utakmica četvrrtfinala doigravanja HT Premijer lige između Zadra i Dinama

Zadar je vodio od samog početka, ali nikako se nije uspio odvojiti na veću prednost. Uporni Zagrepčani puhali su im za vratom, da bi u trećoj četvrtini u potpunosti preokrenuli. U posljednjoj dionici bilo je i plus devet za Dinamo, ali Zadar se uspio vratiti i donijeti neizvjesnost. Bila je to luda drama na kraju. Sjajni Garafolić uzeo je loptu u ruke i pogodio tricu dvije sekunde prije kraja za 77-76! Zadrani su pokušali izvesti pobjedničku akciju na kraju, ali su Dinamovi igrači fanatičnom obranom natjerali Luku Božića na težak šut koji je najbolji igrač gostiju promašio.

Čudesnu utakmicu odigrao je Garafolić koji je, uz pobjednički koš, ukupno brojao do 28 koševa, devet skokova i šest asistencija. 

Uz Garafolića, momčad pod vodstvom Vladimira Anzulovića imala je još trojicu igrača s dvoznamenkastim učinkom: Marin Vručinić je ubacio 14 koševa, Ivan Vučić je imao 13 poena i devet skokova, a Ivan Novačić je završio sa 12 koševa i sedam skokova.

Zadrane je skupo koštao očajan šut za tricu (5/30) pa su samo dvojica igrača došli do dvoznamenkastog broja koševa: Luka Božić ih je ubacio 26, a Marko Ramljak 14, čemu je dodao i 10 skokova.

Pobjednik ovog para u polufinalu će igrati protiv boljeg iz sraza Cibone i Furnira. Cibona je u prvoj utakmici slavila s uvjerljivih 102-62, a druga utakmica će biti odigrana u nedjelju (18 sati) u SD Dubrava. 

Bila je ovo hladna šamarčina za Zadrane koji su jedni od najvećih favorita za naslov, ali otriježnjenje u Draženovu domu pokazalo je da će se itekako morati potući za plasman u polufinale. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti