Obavijesti

Sport

Komentari 1

Klišina je živjela u paklu: Zvali su me izdajnicom i zlostavljali

Klišina je živjela u paklu: Zvali su me izdajnicom i zlostavljali
6

BORBA ZA SEBE Darija Klišina (26) ruska je atletičarka koja se najteče pod zastavom IAAF-a. Rusi zbog sustavnog dopinga nisu se natjecali na Igrama u Riju, a ne smiju niti na Svjetskom prvenstvu u Londonu

VIDEO

Poznato je kako ruski atletičari ne smiju nastupati na aktualnom SP-u u Londonu, kao što nisu smjeli nastupati niti na Olimpijskim igrama u Riju 2016.

Sustavni doping uz blagoslov države doveo je do te katastrofe za ruski sport, ali bilo je i svijetlih primjera poput sportaša koji su se kleli u svoju nevinost pa su pravdu 'lovili' pomoću žalbi prema IAAF-u na Arbitražnom sportskom sudu.

Baš takav primjer je i ruska skakačica u dalj Darija Klišina. Dok se u Rusiji provodio doping, ona nije bila prisutna nego je trenirala u SAD-u.

Zbog toga je demantirala bilo kakvu umiješanost u nečasne radnje pa joj je na kraju dozvoljen nastup na Igrama, kao i na tekućem Svjetskom prvenstvu. Natječe se tako pod zastavom IAAF-a, a ne pod ruskom.

- Moj olimpijski san zamalo se pretvorio u noćnu moru. Bila sam u dobroj formi, ali čekajući odluku Arbitražnog sportskog suda nisam se mogla koncentrirati i trenirati. Zatim je došlo više stresa. Nakon odluke Suda mediji su pisali kako ću se natjecati pod zastavom Međunarodnog olimpijskog odbora kao nezavisna atletičarka. Odmah su počela zlostavljanja, bila sam obilježena kao izdajnik od svojih ljudi koji su vjerovali novinarima - rekla je Darija za BBC pa nastavila:

- Što sam više mogla pokušavala sam ne čitati komentare ispod mojih fotografija na Instagramu. Ali tada su mi prijatelji slali poruke o tome što se piše o meni. U mix zoni nisam mogla proći pored novinara, samo su me zaustavljali, svi su željeli da pričam o dopingu u Rusiji.

Za nju su to bila vrlo teška vremena, a to je utjecalo na njen rezultat. Završila je tek deveta.

- Na Igrama sam se osjećala usamljeno, a takve stvari sve su pogoršavale. Nisam se mogla u potpunosti koncentrirati i zato nisam prošla u Riju onako ako sam se nadala.

I dalje joj nisu oprostili što se nije solidarizirala s ostalim ruskim atletičarima pa odustala od svega. Tvrdi da joj i dalje stižu razne prijetnje, ali je puno lakše nego prije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani