Sport

Komentari 2

Klose na klupi uz Flicka: 'Miro je bio njegova posebna želja'

Klose na klupi uz Flicka: 'Miro je bio njegova posebna želja'

"Miro je sa svojim iskustvom kao donedavni profesionalac i to na najvišem internacionalnom nivou najbolji dodatak našem trenerskom timu", pohvalio je Hansi Flick svoga novoga pomoćnika

Službeno je: Miroslav Klose (41) sjedit će na klupi Bayerna rame uz rame s Hansijem Flickom. Svjetski prvak iz 2014. o ljeta će  s klupe U17 momčadi prijeći na klupu profesionalaca njemačkog prvaka.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

- Za mene je ovo sljedeći korak u mojoj trenerskoj karijeri. Nadam se da ću svojim iskustvom u velikoj mjeri doprinijeti momčadi kako bi Bayern ostvario svoje sportske ciljeve - rekao je Klose.

Flick i Klose znaju se još od prije, iz reprezentacije. Hansi je bio pomoćnik izborniku, a Klose napadač koji je predvodio 'Elf' do titule prvaka u Brazilu.

- Miro je sa svojim iskustvom kao donedavni profesionalac i to na najvišem internacionalnom nivou najbolji dodatak našem trenerskom timu - pohvalio ga je Hansi koji je i sam početkom travnja produžio ugovor s Bavarcima do 2023.

- Miro je bio Hansijeva želja - dodao je šef Karl-Heinz Rummenigge.

Rekorder u rekordnom klubu

Sa 71 golom u 137 partija, Miro je najbolji strijelac u povijesti njemačke nogometne reprezentacije. Bivši napadač münchenskog kluba već je dvije godine zaposlen u mlađim dobnim skupinama, a sada je prvi puta dobio priliku sjediti na klupi prve momčadi, a da nije u ulozi igrača.

Flickovom trenerskom rosteru osim bivšeg Bayernovog napadača Klosea pripadaju i Hermann Gerland (pomoćni trener), Danny Röhl (analitičar), Toni Tapalović (trener golmana) i Holger Broich (fitness trener).

Najčitaniji članci