Obavijesti

Sport

Komentari 54

Klub boraca: Ova generacija igrača zna kako pobjeđivati...

Klub boraca: Ova generacija igrača zna kako pobjeđivati...
3

Unatoč otkazima, ozljedama i debaklu u prvoj utakmici, Hrvatska je ušla u drugi krug Eura. Borbenošću i zajedništvom konačno se stvara pobjednički mentalitet

VIDEO

Niz hrvatske košarke bez seniorske medalje ove je godine postao punoljetan, ali današnja reprezentacija u Sloveniji pokazuje da nam dolaze bolji dani.

Te 1995. hrvatska je reprezentacija posljednji put dobila četiri utakmice u nizu na velikom natjecanju. U Celju su naši igrači ponovili taj uspjeh.

- Djeluju kao momčad, imaju dobru kemiju - rekao je Veljko Mršić, jedan od 12-orice koji su osvojili broncu u Ateni.

- No da bi bili legitimni kandidat za medalju, treba im jedan klasni igrač, kakve smo mi imali u Kukoču i Rađi. Vjerujem da ćemo ih uskoro dobiti jer imamo jako talentirane mlade igrače - dodao je Mršić, koji se nada da eventualni poraz od Finske u prvoj utakmici druge faze neće euforiju pretvoriti u depresiju.

Velimir Perasović oduševljen je današnjom reprezentacijom.

- Imamo jednako šansi za medalju kao i ostale reprezentacije koje su prošle u drugi krug. Rastemo iz utakmice u utakmicu, momci su se napunili samopouzdanjem... Ako tako nastavimo, uz malo sreće možemo daleko dogurati. Nitko nema veće šanse od nas, ali ni manje. Možemo do četvrtfinala, a onda će sve ovisiti o raspoloženju igrača i protivnika - smatra Peras.

Vladan Alanović tvrdi da ne treba padati u euforiju jer smo tek prošli u drugi krug, što je ionako bio imperativ.

- Nakon stvarno loše prve utakmice pozitivno je to što su pokazali želju. Protiv Slovenije su imali protiv sebe i publiku i suđenje, a svejedno su pobijedili. Treba vidjeti što će biti dalje, ali dečki se bore. Ova momčad nema izvanserijskih igrača kakve smo imali mi, ali manjak kvalitete nadoknađuju hrabrošću i odlučnošću. Godinama smo imali gubitnički mentalitet, padali u izjednačenim utakmicama, ali izgleda da se to promijenilo. I taj pobjednički mentalitet treba njegovati - tvrdi Alanović.

Reprezentaciju je 1995. u Grčkoj vodio Aco Petrović, koji je u Sloveniji nesretno ispao s BiH iako je dobio posljednje tri utakmice. Kao kod mnogih Acinih momčadi, stvorila se euforija, ali unatoč tome njegova je priča završila tužno.

- Najvažnije je dobiti prvu utakmicu, onda se skida strašan pritisak. Hrvatska ju je ovaj put dobila nakon neugodnog poraza i to prilično sretno. Ali euforiju treba pustiti navijačima i medijima, a kontrolirati igrače, posebno one ključne, kod njih nema mjesta za to. Moraju zapamtiti da se treba igrati ‘krvava’ obrana s puno trke i onda se može igrati sa svima - kaže Aco.

Ipak, godine neuspjeha u hrvatskoj košarci kod nekih su bivših igrača ostavile traga.

- Nisam gledao niti jednu utakmicu, pa ne mogu ništa komentirati. Hrvatska košarka uopće me ne zanima - rekao je Dino Rađa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi