Obavijesti

Sport

Komentari 20

Nismo bili tek povrijeđeni, već i zbunjeni. To je bilo ishitreno...

Nismo bili tek povrijeđeni, već i zbunjeni. To je bilo ishitreno...
1

Nismo rekli “ne” mjerama štednje, nego “ne” takvom modelu. Najveći problem za igrače bio je ta isplata ugovorne rate koja je trebala biti isplaćena prije izbijanja krize, rekao je kapetan Dinama za SN

VIDEO

Sportska javnost Hrvatske prilično je osudila potez dinamovaca nakon što su pogođeni pandemijom korona virusa odbili smanjiti svoja primanja i pristati na reducirane postojeće ugovore. Kapetan Dinama Arijan Ademi u opsežnom intervjuu za Sportske novosti progovorio je o razlozima odbijanja, koje je ljudima proteklih dana dalo temu za pričati.

POGLEDAJTE VIDEO: Akcija za Palčiće

Pokretanje videa...

01:16

Puno se polemiziralo kako su "tako i tako svi od reda bogataši" i da "neće nešto posebno osjetiti rezanje primanja."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, kako epidemija jenjava i mjere popuštaju, kako se sve više planira nastavak prvenstva, kako se Dinamova struka razišla s trenerom Nenadom Bjelicom i u nastavak sezone kreće s Igorom Jovićevićem na čelu, Ademi je odlučio prekinuti šutnju.

Rekli smo "ne" modelu, a ne smanjenju plaća

Najviše prašine podiglo je odbijanje smanjenja plaće i trenutnih ugovora. Ademi je pojasnio o čemu se radi.

-  Najveći problem bio je način na koji je to svlačionici predstavljeno i ishitreno objavljeno prema javnosti bez pregovora. Nismo dobili vrijeme da se dogovorimo. Bilo je sporno što su mjere trebale trajati godinu dana, jer u tom trenutku nismo znali što će biti za tjedan ili mjesec. No, ono što je bio najveći problem za igrače je ta isplata ugovorne rate koja je trebala biti isplaćena prije izbijanja krize. Svaki od nas ima različite ugovore i smatram kako je trebalo više vremena za realizaciju i dogovor. Klub je odlučio da će skratiti mjere na šest mjeseci pod istim uvjetima i tražio odgovor: da ili ne! To je bilo malo prenaglo za igrače i izazvalo je pomutnju i nemir. Nismo rekli “ne” mjerama štednje, nego “ne” takvom modelu - rekao je kapetan Dinama pa dodatno pojasnio što se točno događalo na Maksimiru proteklih tjedana:

Dinamo - Rijeka

- Nismo mi bili samo povrijeđeni, nego zbunjeni, jer smo čuli da klub dobro stoji, a povrijeđeni smo bili ishitrenom objavom odluke u javnosti. Razočaran sam izostankom zajedništva. Trebali smo biti nikad bliže u svemu ovome, a ne baciti nas javnosti na volej. Trebali smo pomagati onima koji nemaju, a ove stvari rješavati unutar četiri zida kuće kao obitelj. A ne da naš problem čita cijelo naselje, u našem slučaju cijela Hrvatska.

Ademi, Petko i Livi ugasili požar

Ademi je zajedno s Petkovićem i Livakovićem s ljudima iz kluba sjeo za isti stol. Na koncu je došlo do dogovora.

- Strpljivo smo čekali priliku za dogovore koju smo dobili četiri dana nakon objave odluke kluba. Došli smo u klub Petković, Livaković i ja te sjeli s ljudima iz kluba za isti stol. Tu su počeli pravi pregovori.

Popustili su i igrači i klub. Sve se moglo riješiti bez igrokaza za javnost.

-  Nije to bilo popuštanje, nego pregovaranje. Pregovori su bili dobri. Klub je u pregovorima prihvatio isplatu prethodnog potraživanja prema igračima, a mi smo prihvatili šestomjesečnu štednju - dodao je Ademi.

Nenad Bjelica napustio je klub protivno želji igrača.

- Teško smo to prihvatili, ipak smo na čelu s Bjelicom ostvarili velike rezultate. Čuo sam se njime i zahvalio sam mu na svemu, rekao mu da sam ponosan i sretan sto sam imao priliku raditi s takvim trenerom - zaključio je kapetan Dinama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener