Obavijesti

Sport

Komentari 30

Koji je ovo Curacao?! Štimac u debiju na klupi Indije izgubio

Koji je ovo Curacao?! Štimac u debiju na klupi Indije izgubio
1

Tako je Igor Štimac postao tek drugi izbornik u povijesti Indije koji je izgubio u debiju. Jedini je dosad bio Bob Houghton 2006. godine. Curacao je 20 mjesta iznad Indije na Fifinoj ljestvici

VIDEO

Igor Štimac (51) ipak nije imao uspješan debi na izborničkoj klupi Indije.

U prvoj utakmici King's kupa na Tajlandu, Indija je izgubila od Curacaa 3-1. Slaba mu je utjeha da je taj Curacao do nedavno vodio Patrick Kluivert, a na Fifinoj su ljestvici 82., čak 20 mjesta iznad Indije. No, Curacao ima 160.000 stanovnika, a Indija 1,3 milijarde...

Ako ikome nešto znači, Curacao je poveo 2-0 golovima Bonavecije u 15. i Hooija u 18. minuti, Chhetri je u 31. iz penala smanjio, a Bacuna u 33. zabio za 3-1.

- Kao što sam i najavio, oni su bili favoriti, te su u prvih 45 minuta pokazali da su klasa više - rekao je Štimac i nastavio:

- Curacao ima 6-7 igrača top kvalitete, koji su uigrani, a i bili su spremni jer im je sezona u europskim ligama završila prije tek desetak dana. To je bio naš problem u prvom poluvremenu.

- Mi smo bili kao vrijeme ovdje: u jednom poluvremenu sunce, u drugom oblaci. Kad smo u poluvremenu promijenili neke stvari, počeli smo igrati bolje. Kontrolirali smo posjed, pogotovo vezni red, a to smo dobili uvođenjem dva mlada igrača s klupe. Imali smo 5-6 dobrih situacija u drugom dijelu da se vratimo u utakmicu, ali u završnici su igrači donosili loše odluke. Kad je trebalo pucati, dodavali su, i obratno. Proces učenja bit će dug, a nadam se da će na idućem okupljanju s nama biti i 5-6 igrača koji sad nisu mogli.

- Ponosan sam, pogotovo na ono što smo pokazali u drugom poluvremenu i na mlade igrače koji su pokazali karakter i neustrašivost. I što se nismo predavali nego smo nastavili igrati.

Tako je Igor Štimac postao tek drugi izbornik u povijesti Indije koji je izgubio u debiju. Jedini je dosad bio Bob Houghton 2006. godine.

No, i kao hrvatski izbornik Štimac je izgubio u debiju (4-2 od Švicarske), pa je potom pobijedio Srbiju, Wales, remizirao u Belgiji...

U drugoj utakmici igraju Tajland i Vijetnam, a Štimac čeka poraženog u utakmici za treće mjesto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome