Obavijesti

Sport

Komentari 30

Kolak je noćas u finalu koplja na Igrama: Sve zbog Sa(nd)re

Kolak je noćas u finalu koplja na Igrama: Sve zbog Sa(nd)re
5

Sara Kolak hrvatskim je rekordom izborila finale u bacanju koplja, a njezino koplje darovala joj je Sandra Perković. Noćas od 2.10 će bacati u svom prvom olimpijskom finalu

VIDEO



Sandra Perković prije četiri godine uzela je pod svoje jednu malu iz Ludbrega. Kupila je Sari Kolak najskuplje koplje od ugljikovih vlakana vrijedno više od 1000 eura i dala joj nekoliko savjeta. Ta mala iz Ludbrega, koja danas ima 21 godinu, prije mjesec dana osvojila je broncu na EP-u, a u Riju je izborila finale u bacanju koplja.

I baš puput svoje mentorice čekala je zadnji hitac. Mama Aleksandra doma u Ludbregu se tresla, a onda je Sara bacila 64,30 metara. Popravivši pritom svoj i hrvatski rekord za čak 80 cm.

- U zadnjem hicu samo sam si ponavljala da ne želim ići doma. To olimpijsko finale bila mi je najveća želja - rekla je Sara.

Mentorica Sandra također je navijala da Sara ostane još malo dulje u Riju.

- Zaista imam mnogo sreće u životu da mi je Sandra gotovo uvijek pri ruci. Da te tako prigrli jedna olimpijska pobjednica velika je stvar. Njezino koplje nosila sam u Rio i velika mi je želja bilo daleko ga baciti i pokazati da je uložila u pravu curu - istaknula je Kolak.

Prijateljstvo je počelo prije četiri godine u Medulinu. Sara je došla u Sandrinu stalnu bazu i odmah su kliknule.

- Ma Sandra je kraljica. Bila je i kod nas u Ludbregu, jednu je večer prespavala. Zaista joj mnogo hvala, učinila je puno za moju kćer. Ne bi to svatko učinio. Sandra je za Saru pravi ‘antibiotik’, kad god Saru nešto muči, Sandra uvijek ima prave riječi - rekla je Aleksandra Kolak, Sarina mama, nekadašnja rukometna golmanica.

- I Sara je prvo trenirala rukomet. Odlazila je sa mnom na utakmice, pa je htjela postati što i mama, rukometna vratarka. Trenirala ju je u Koprivnici i Snježana Petika - istaknula je mama Aleksandra.

Sara je bila dobra rukometašica, ali kad je na školskom natjecanju jednu lopticu bacila daleko u polje, krenula je njezina atletska karijera.

- Imala sam solidnu ruku, dobro sam bacala u kontre, no onda sam otišla na stadion i zaljubila se u atletiku - rekla je Sara.

Na prvom je treningu dobila koplje u ruke. Početak je bio težak, bilo je svega...

- Pogodila sam jednom drvo, bacila sam koplje i na cestu, a znala sam se i ozlijediti. Jednom prilikom probušila sam tenisicu i raskrvarila prst. No dobro, svaki je početak težak - istaknula je Sara.

Povukla je i obitelj za sobom, svi su se okušali u bacanju koplja.

- Sin Matija bacao je po dvorištu, a i ja sam se pogodila u glavu. Nije to tako lako - rekla je mama Aleksandra.

Sara je bila tvrdoglava i uporna, a to je vjerojatno uočila i Sandra Perković. Valjda dvostruka olimpijska pobjednica zna prepoznati vrhunski talent.

- Na početku su mi mnogi govorili da bacanje koplja nije za mene. Bio mi je to veliki motiv, svima sam željela pokazati da su bili u krivu - kaže Sara.

I pokazala je. Premda ima samo 21 godinu, već ima broncu s EP-a, a sad i olimpijski finale.

Pobijedila je sve, i tešku operaciju ramena 2014., kad su je mnogi otpisivali, te brojna zadirkivanja. Izdržala je baš sve te će u petak (2.10 po srednjoeuropskom vremenu) u svom debiju na Olimpijskim igrama bacati u finalu.

- Da, prije nekoliko godina bila sam malo jača, pa su me zafrkavali za veću kilažu, bicepse. Ma nema veze, ja sam uspjela, pobijedila sam sve - istaknula je Sara Kolak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...