Obavijesti

Sport

Komentari 3

Kolo gostiju: Pobjede Lillea, St. Etiennea i Montpelliera...

Kolo gostiju: Pobjede Lillea, St. Etiennea i Montpelliera...
1

Montpellier je s minimalnih 1-0 slavio u gostima kod Eviana i to golom Belhande u 80. minuti. Prvak je pobjedom stigao na diobu šestog mjesta s 41 bodom

VIDEO

U subotnjih šest utakmica 26. kola prve francuske nogometne lige domaće momčadi nisu imale puno razloga za sreću, a podijeljena su i tri crvena kartona...

St. Etienne je ostvario vrlo bitnu gostujuću pobjedu kod posljednjeplasiranog Nancyja (3-0), dok se aktualni prvak Montpellier, nakon katastrofalnog ulaska u sezonu, pobjedom kod Eviana uključio u borbu za sam vrh prvenstvene ljestvice.

St. Etienne može ponajviše zahvaliti Pierre-Emericku Aubameyangu na visokoj pobjedi, s obzirom da je upravo on dva puta tresao mrežu domaćina. Najprije je u 40. zabio za 2-0, a potom u 89., minutu prije nego li je napustio travnjak, za konačnih 3-0. Petoplasiranu momčad lige u vodstvo je doveo iskusni Brandao u 17. minuti prvog dijela susreta.

Recimo i da su na tom susretu podijeljena i dva crvena kartona. Fabien Lemoine zaradio je kod gostiju izravni crveni u 64. minuti, a njegov je primjer u 78. slijedio i Florent Zitte u redovima domaćina.

Montpellier je s minimalnih 1-0 slavio u gostima kod Eviana i to golom  Younesa Belhande iz 80. minute utakmice. Prvak je pobjedom stigao na diobu šestog mjesta s 41 bodom na svom kontu, te sada za vodećim PSG-om, 12 kola prije kraja, zaostaje "tek" 10 bodova.

Dva mjesta ispod Montpelliera na prvenstvenoj ljestvici smjestio se Lille, koji je s 3-1 bio bolji od Ajaccioa. Poveli su gosti autogolom Yoanna Poularda u 38. minuti utakmice, ali su u 61. ostali bez lijevog beka Lucasa Digne zbog crvenog kartona.

No, Dimitri Payet nije mario za to što njegova momčad ima igrača manje, te je pogocima u 67. i 74. osigurao Lilleu tri boda. Chahir Belghazouani uspio je u 77. samo ublažiti poraz domaćeg sastava.

Spomenimo i da su u ranijem terminu Rennes i Sochaux podijelili bodove odigravši 2-2, a isto su, ali bez golova napravili Troyes i Bastia, odnosno Valenciennes i Toulouse.

Le Championnat, 26. kolo:

  • Rennes - Sochaux 2-2 (Boye 34, Makoun 88 / Sio 21, Corchia 56)
  • Ajaccio - Lille 1-3 (Belghazouani 77 / Poulard 38-ag, Payet 67, 74)
  • Nancy - Saint-Etienne 0-3 (Brandao 17, Aubameyang 40, 89)
  • Troyes - Bastia 0-0
  • Evian - Montpellier 0-1 (Belhanda 80)
  • Valenciennes - Toulouse 0-0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju