Obavijesti

Sport

Komentari 6

Kolonije 'kockastih': NK Zavrč ima 19, a Brašov osam Hrvata

Kolonije 'kockastih': NK Zavrč ima 19, a Brašov osam Hrvata
6

Nađem se nekad s igračima na ručku ili večeri, no trudimo se ne biti viđeni skupa. Znamo da to može iritirati domaće igrače, kaže Vjekoslav Lokica, trener Brašova

VIDEO

Brazilci su najtraženiji nogometaši na svijetu, no u ovom dijelu Europe ipak su hrvatski igrači kraljevi. U slovenskom Zavrču, slovačkoj Dunajskoj Stredi, rumunjskom Brašovu, talijanskoj Speziji i mađarskom Pecsu radi čak 48 Hrvata.

- Nas je u Zavrču više nego Slovenaca. Za sada nismo čuli da se netko žali što nas je toliko. Navijači nas vole, ostanemo s njima nakon utakmica, proslavimo pobjede - rekao je Tomislav Kiš, napadač Zavrča, u kojem je najviše naših igrača i trenera, čak 19.

- Živimo u Varaždinu, a zajedno putujemo na treninge u nekoliko automobila. Varaždin je blizu, ne moramo ni mobitele mijenjati - dodao je Kiš, čiji je klub na petome mjestu slovenskog prvenstva.

Druga najbrojnija kolonija nalazi se u Speziji, petoplasiranoj momčadi Serie B. Čak je deset Hrvata s ugovorima, od pomoćnika sportskog direktora Igora Budana pa do trenera Nenada Bjelice i još osmorice igrača.

- Naravno da osjećamo pritisak jer nas je puno Hrvata u klubu, znamo da na nas nitko ne bi gledao blagonaklono da su rezultati slabi. Pazimo da dovodimo kvalitetne igrače i da nas ne stoje puno - kaže Budan.

24sata

Naša je kolonija i u rumunjskom Brašovu. Došao je trener Vjekoslav Lokica te Leopold Novak, u klubu su još šestorica igrača s hrvatskim pasošem (Novaković, Zlomislić, Jurić, Bencun...).

- Trudim se biti pošten prema svima. Nađemo se ponekad na ručku ili večeri, no izbjegavamo da nas se vidi zajedno jer smo svjesni da to možda iritira domaće igrače - kaže trener Lokica.

U slovačkoj Dunajskoj Stredi cijelo stručno vodstvo je hrvatsko. Aljoša Asanović je sportski direktor, Tomislav Marić trener, pomoćnik Dejan Računica, a Marin Ljubičić i Dario Krišto igrači.

- Gazda ulaže novac, gradi se kamp, novi stadion. Ali moram biti bolji od ostalih jer sam stranac - istaknuo je Ljubičić.

I Mađari vole Hrvate. Šest ih je u Pécsu, a trener je Robert Jarni.

- Naši igrači imaju drugačiji mentalitet od domaćih, koji su opušteniji i ne shvaćaju obveze tako profesionalno - kaže Jarni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica