Obavijesti

Sport

Komentari 1

Komentar: Kako su Lamza i boca Bacardija sredili Barcu

Komentar: Kako su Lamza i boca Bacardija sredili Barcu
1

Od Lamze do Sliškovića, Prosinečkog ili kralja beskonačnog driblanja i barjaktara dobrog provoda Sammira, za svakog je vrijedilo isto: “Poseban je na svoj način"

VIDEO

Najbolji igrači, oni za koje ste spremni platiti ulaznicu koliko god treba - u svakom slučaju više od jedne kune - obično su, ko za vraga, malo na svoju ruku. Primjera je koliko vam drago.

Od Štefa Lamze do Bake Sliškovića, Roberta Prosinečkog ili današnjeg kralja beskonačnog driblanja i barjaktara dobrog provoda Sammira, za svakog  je vrijedilo otprilike isto: “Svaki najbolji igrač poseban je na svoj način, baš kao što je svaki loš igrač jednako loš - ništa ne zna.”

Sammir, svi će vam to reći, jako je dobar dečko. Oni koji ga bolje poznaju kunu se da je momak puno puta namjeravao ostati doma i ne zaružiti, al’ bi ga društvo na kraju uvijek uspijevalo nagovoriti da “zbriše”.

U njegovo vrijeme Lamzu nije trebalo nagovarati. Zbrisao bi on sam.

- Na dan utakmice protiv Barcelone 1961. otvorio sam bocu Bacardija s kompanjonom kod mene, u Folnegovićevom naselju - ispričao mi je Lamza nedavno pa nastavio:  

- Počeli smo piti i pretjerali, ubrzo nije ostalo ništa. Nastavili smo s konjakom i par sati kasnije došao sam na utakmicu u veselom stanju. Srećom, naš doktor snimio je situaciju pa me uvalio u kadu s hladnom vodom. Nekako sam došao k sebi. Počne utakmica i bogme: ja najbolji! 

U analima stoji da je Stjepan Lamza bio igrač utakmice protiv Barcelone (2-2), zabio je oba. Danas živi na Pešćenici. Znamo se, ponekad popijemo piće u BiM-u. I moram priznati, toliko godina kasnije, još uvijek je poseban na svoj način. Da ga samo čujete, za njegove priče uvijek bih platio kartu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići