Obavijesti

Sport

Komentari 1

Konjuh: Dvije godine nisam meč odigrala, ali brzo mi se vratio osjećaj, čak i na blatnom terenu

Konjuh: Dvije godine nisam meč odigrala, ali brzo mi se vratio osjećaj, čak i na blatnom terenu
15

Nisam bila toliko izgubljena, haha. Lakat je OK, brzo mi se vratio taj osjećaj, mislim kako još u sebi imam nekoliko godina tenisa. A Petra Marčinko i Lucija Ćirić-Bagarić su budućnost HR-tenisa, kaže Ana

VIDEO

Nisam trebala ni igrati na prvenstvu Hrvatske, ali su me nagovorili iz kluba. Ma nisam još sto posto spremna, ali su svi željeli da im dođem pomoći kako ne bi izgubili neke privilegije koje imaju prvaci države, kaže Ana Konjuh (22).

POGLEDAJTE VIDEO: Kako su djevojke proslavile naslov

Pokretanje videa...

Konjuh i ekipa proslavile naslov prvakinja Hrvatske 01:18

Ponajbolja hrvatska tenisačica zaigrala na prvenstvu Hrvatske za HTK Zagreb, pa svojoj ekipi u velikom finalu protiv Top Spina donijela dvije pobjede. Ana Konjuh prvo je u singlu pobijedila (6-2, 6-3) Anđu Karanušić, a onda u paru s Lucijom Ćirić-Bagarić bila bolja (6-2, 6-1) od para Petra Marčinko i Tereza Mrdežu.

'Da, pobijedio sam Federera, ali ne volim pričati o tome. Ja sam danas samo običan čovjek...'
'Da, pobijedio sam Federera, ali ne volim pričati o tome. Ja sam danas samo običan čovjek...'

- Vjerujte, pojma nemam je li mi ovo prvi naslov, mislim da čak nikada nisam igrala ovo ekipno prvenstvo. Ali, bilo je baš fora. Došla sam s betona, pa mi je bilo malo čudno igrati na zemlji, još je bila kiša, blatnjav teren... Bilo mi je malo teže za ruku, ali sve je dobro završilo. Sad ću malo odmoriti, pa se opet vraćam treninzima na betonu - poručila je Ana Konjuh, pa dodala: 

- Kako sam zadovoljna svojom igrom? Nisam još na 100%, pa mi je teško suditi. Iskreno, u nekim trenucima je bilo bolje nego što sam očekivala, nisam bila toliko izgubljena na terenu, haha. Dvije godine nisam igrala ozbiljan meč na poene, sve mi se brzo vratilo, valjda se taj osjećaj ne može samo tako izgubiti. Sada znam da imam još nekoliko teniskih godina u sebi, haha. Ma čak mi je i odgovaralo malo zaigrati, sada znam na čemu još moram raditi, što i kako dalje napraviti.

Kako je na ozbiljniju vrstu tenisa reagirao lakat?

- Bilo je malo teže zbog uvjeta, inače izbjegavam zemlju i teže loptice, još je bilo blatnjavo. Odigrala sam ta dva seta, lakat je bio OK. Malo sam osjetila, čak ne lakat, nego te mišiće oko njega, ali brzo će to opet doći na svoje. Glavno da nema nikakvih bolova.

Konjuh predvodila HTK Zagreb do obrane naslova prvakinja
Konjuh predvodila HTK Zagreb do obrane naslova prvakinja

Na ovom je prvenstvu bilo i mlađih cura, jeste među njima pronašli neko novu Anu Konjuh ili Donnu Vekić?

- Većinom sam igrala s curama koje znam otprije, ali bilo je tu i mladih djevojaka, pred kojima je svjetla budućnost. Osobno me se dojmila ta mlada Petra Marčinko, ona ima tek 14 godina, a stvarno lijepo igra. Tu je i moja Dubrovčanka Lucija Ćirić-Bagarić s kojom sam igrala parove, obje gaje lijep stil tenisa, a ako budu pametne od njih može biti nešto.

Jeste li mladim nadama hrvatskog ženskog tenisa dale pokoji savjet?

- Petru sam tek upoznala ovih dana, kratko smo popričale poslije meča parova. Rekla sam joj da stvarno super igra, neka samo tako nastavi, te ako joj išta zatreba da sam tu za nju.

Zagreb: Pozanti na modnoj reviji Aleksandre Dojčinović

Teniska priča dosta je aktivna u Hrvatskoj ovoga ljeta, bili ste u Osijeku, Zadru, pa sada zaigrali u Zagrebu. Kada ćete na odmor?

- Bila sam dva tjedna u samoizolaciji, pa sam se tu dobro odmorila, haha. Tko zna, možda ću otići kod svojih na vikend, ali sada želim što bolje trenirati i spremiti se za povratak tenisu. Opet, ništa se ne zna za tenis, niti kad će početi turniri, teško je bilo što planirati, dosta je nezgodno. 

A kada će Ana biti spremna za povratak tenisu? 

- Vidjet ćemo, imam taj 'special' ranking (255.), trebam pronaći te ITF turnire na kojima bih startala s povratkom. Opet, mogu odraditi samo određen broj turnira, pa sve trebam pametno isplanirati. Kažem, još se ništa ne zna - završila je Ana Konjuh.

Zagreb: Proslava tenisačica HTK Zagreb nakon obrane naslova ekipnih prvakinja Hrvatske
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu