Sport

Komentari 0

Konjuh predvodila HTK Zagreb do obrane naslova prvakinja

Konjuh predvodila HTK Zagreb do obrane naslova prvakinja

Kao i prošle godine pobjednice su tenisačice domaćina HTK Zagreba predvođene Anom Konjuh. Dubrovkinja, i dalje rekonvalescentica, bila je uvjerljivo najzvučnije ime svoje ekipe koja je u finalu protiv Top Spina slavila zbog bolje set-razlike

Iako Hrvatska gotovo iz dana u dan obara rekorde novih slučajeva zaraze korona virusom, ili je barem blizu toga, Hrvatski teniski savez nije iznova zaustavio sva teniska natjecanja pod vlastitom ingerencijom, što je promptno učinio nakon zadarskog Adria Toura. Pa je ovog vikenda na terenima HTK Zagreba na Metalcu odigrana završnica ekipnog državnog prvenstva seniorki.

POGLEDAJTE VIDEO: Okupljanje hrvatske Fed Cup reprezentacije

Kao i prošle godine pobjednice su tenisačice domaćina HTK Zagreba predvođene Anom Konjuh. Dubrovkinja, i dalje rekonvalescentica, bila je uvjerljivo najzvučnije ime i glavna poluga svoje ekipe koja je u finalu protiv Top Spina sa Šalate slavila zbog bolje set-razlike budući da nakon četiri meča singla i dva meča parova nitko nije bio u prednosti (3-3). Na identičan način HTK je dan ranije prošao polufinale protiv Futura.

Mutua Madrid Open 2017.

Konjuh je, pak, u nedjelju donijela jedan od dva boda svojoj ekipi u singlu pobijedivši Anđu Karanušić 6-2, 6-3. Definitivno to još nije prava Ana, ali polako će, nadamo se, sve sjedati na svoje mjesto. Za drugi je HTK-ov bod zaslužna Ita Habeković (vs. Sara Zalukar 6-1, 6-4), dok su "gošćama" pobjede donijele Tereza Mrdeža i Petra Marčinko. Mrdeža, na papiru prvo ime svoje ekipe, nije prepustila ni gem Bruni Maričić, dok je mlada Marčinko, najbolja tenisačica Europe do 14 godina, sa 6-4, 6-4 nadigrala Luciju Ćirić-Bagarić.

U parovima je sve bilo jasno nakon što su Ćirić-Bagarić i Konjuh neočekivano lako dobile Marčinko i Mrdežu (6-2, 6-1), a Bošković i Mezak uzele prvi set protiv Laure Mašić (zbog ozljede nedostajala u singlu) i Zalukar. 

Uz Mezak (35), nekad 208. tenisačicu svijeta, u akciji smo na turniru vidjeli i sportsku direktoricu HTS-a Jelenu Kostanić-Tošić (Zagi), ali i mladu Slovenku Kaju Juvan, koja je prošle godine na Centralnom terenu u Wimbledonu uzela set Sereni Williams...

HTK Zagreb - Top Spin 3-3 (7-6)

Najčitaniji članci