Obavijesti

Sport

Komentari 18

Kek nakon Poljuda: E ovdje se dobro vidi koji igrač ima muda

Kek nakon Poljuda: E ovdje se dobro vidi koji igrač ima muda
2

Svi koji su vidjeli utakmicu, svjedočili su da smo mi dali sve za pravi rezultat i pobjedu, Rijeka je igrala stabilno defenzivno i na kontre, no u tih zadnjih 30 minuta bili smo bliže pobjedi, kaže trener Hajduka

VIDEO

Hajduk i Rijeka odigrali su 1-1 u Jadranskom derbiju u utakmici u kojoj se vratio Marko Futacs, isključen je Antonio Čolak, a Sluga je spašavao goste u sudačkoj nadoknadi.

Caktaš iz penala za remi, Sluga je spasio Riječane u nadoknadi!
Caktaš iz penala za remi, Sluga je spasio Riječane u nadoknadi!

Kek: Nisam ja Rijeka

- Bilo je tvrdo, agresivno, kao i puno takvih derbija bilo. Loše smo pasom izlazili van, u drugom dijelu smo dobro izašli, imali smo nakon gola i meč loptu. Znao sam da je teško zadržati agresivnost jer su neki igrači prvi put igrali ovdje. Šteta je, jedna i druga momčad znaju igrati, ali je premalo dobrih pasova. Ova je utakmica dobra jer smo vidjeli kako igrači reagiraju pod pritiskom - rekao je Matjaž Kek, koji je nastavio niz nepobjedivosti na Poljudu koji je sad 2824 dana.

- Što se tiče moga niza, meni je to bez veze, nisam samo ja Rijeka. Volim doći ovamo jer je uvijek izazov, radije sto puta dolazim na Poljud, nego pred 50 gledatelja na neki drugi teren. Ovdje se vidi ima li igrač muda, može li se nositi s pritiskom. Neki su igrači bili manje agresivni po mojim kriterijima. Na koncu, drago mi je da su se igrači pozdravili i da je sve završilo u redu.

Jeste li zadovoljni rezultatom?

- Možemo živjeti s njim, ali mi je najvažnije bilo vidjeti kako će ti momci reagirati na pritisak i agresiju. Ako želimo nešto napraviti u Europi, onda moramo igrati brzo, nema više vremena primi, sačekaj, pogledaj... Nisam ni zadovoljan ni nezadovoljan, izgubili smo Čolaka za Maksimir. Baš bih volio da se sretnemo s Hajdukom opet u Vinkovcima.

Da odlučuje zadnje kolo na Rujevici?

- A ne znam, puno je još bodova u igri. Svejedno mi je kako će se rasplesti, važno je ući u Europu, ali s druge strane, uđeš u Europu, a onda naletiš kao mi na nekoga i letiš van kao kanta...

Kup protiv Dinama?

- Postavit ću pred igrače cilj da odemo tamo i odigramo hrabro i da pokušamo pobijediti. Čola je out, vraća se Leovac, Dinamo je favorit, ali kup je kup, iznenađenja su uvijek moguća.

Kopić: Dali smo sve za pobjedu

Hajdukov trener Željko Kopić rekao je:

- U prvo poluvrijeme ušli smo visokim intenzitetom, da ne dozvolimo Rijeci da uđe u svoj ritam. No nismo dobro zadržavali posjed. Ismailija smo morali mijenjati zbog straha od drugog žutog kartona, dobili smo gol iz naše pogreške, nekao crne rupe od desetak minuta digli smo se, izjednačili, imali smo prilike i za drugi gol, igrači s klupe su nam donijeli dobru energiju, no na žalost nismo uspjeli zabiti. Generalno, na račun tih zadnjih 30 minuta bili smo bliže pobjedi, ali kad se vratiš nakon minusa, zadovoljan si kad utakmica ne ide u kontra smjer.

Kek je kazao da je zadovoljan remijem, a vi?

- Svi koji su vidjeli utakmicu, svjedočili su da smo mi dali sve za pravi rezultat i pobjedu, Rijeka je igrala stabilno defenzivno i na kontre, no u tih zadnjih 30 minuta bili smo bliže pobjedi.

Koga želite u finalu kupa?

- Ne bavimo se drugima, još je dosta do finala. Imamo vremena za pripremu i da se potučemo za trofej, bez obzira tko nam bio protivnik.

Vratio se Futacs.

- On je kalo karakteran igrač, dobri duh svlačionice, išli smo u zadnjih desetak minuta s njim. Sretan sam što je sve priošlo bez problema, a njegov osmjeh nakon utakmice je nagrada za proces koji je prošao.

Na početku drugog dijela upali ste u 'crnu rupu'. Zašto?

- Imali smo u Poljskoj 72 posto posjeda lopte, danas smo bili na 63 posto, tome težimo, ali posjed mora biti kvalitetan i lopta mora dolaziti u prave zone. Rijeka je dobra u defenzivi, kad izgubi loptu u otvaranju napada oni ti stvore problem.

Što ste željeli dobiti s Tičinovićem u postavi?

- On je igrao dosta na toj poziciji u karijeri, protiv Gornika je bio dobar i htjeli smo energijom i intenzitetom nešto napraviti. Žuta i Heber su isto tako jako dobri u tom dijelu pa samo željeli i njih neutralizirati. Kovačević je pokazao je da možemo na njega računati, puno duela je istrpio, dobro je reagirao pod pritiskom...

Što se događa s Lopezom, opet je pogriješio kod gola?

- On je odigrao solidnu utakmicu, uvijek će napadači napraviti višak jedan na jedan. Ostali smo prije dva dana bez Filipa, morali smo staviti Lopeza, on je bio stabilan, omogućio je Juranoviću da ide prema naprijed, taktički je bio jako dobar.

Koji su ciljevi u četvrtom krugu prvenstva?

- Podići kvalitetu igre i osvojiti što više bodova, napraviti sve preduvjete da bude što manje oscilacija u igri, te se pripremiti za osvajanje kupa.

Rezultatski cilj?

- Teško mi je reći koliko bodova, sigurno bismo voljeli pobijediti svaku, tu smo da pokušamo što više pozitivnih rezultata.

Bašić: Nije još ništa gotovo

Toma Bašić ušao je s klupe, a nakon dvoboja je naglasio:

- Šteta što nismo osvojili sva tri boda, nevjerojatno je što je obranio golman Rijeke Kovačeviću i Caktašu. U prvom dijelu je bilo 50-50, u drugom dijelu smo se mi digli i bili bolji.

Što nedostaje Hajduku da ne može pobijediti Rijeku već sedam godina?

- Malo sportske sreće. Mi smo i danas dali sve, pokazali da možemo, ali na žalost nije bilo sreće da zabijemo drugi gol.

Nastavlja se neizvjesna borba za drugo mjesto?

- Bit će neizvjesna i za prvo, još je puno bodova u igri.

Nižić: Bolje da nema tih prekida

Zoran Nižić je dodao:

- Znali smo da nas čeka teška utakmica, da je Rijeka težak protivnik, upravo onakav na kakvog smo se pripremili. Bili smo blizu drugoga gola, na žalost nismo zabili.

Je li vas poremetio prekid zbog bakljade?

- Bili smo u naletu, možda je dobro došao da se osvježimo, ali ja bih volio da ga ne bude.

Atmosfera?

- Fantastična kao i uvijek.

Filip Bradarić je naglasio:

- Bila je jako teška utakmica, prvo poluvrijeme smo bili ravnopravni, no zadnjih 30 minuta nas je Hajduk dobro pritisnuo. Nije lako igrati na Poljudu pred ovako velikim brojem navijača, pogotovo nekim mojim suigračima koji su ovdje prvi put i koji su pali pod pritiskom. Ja sam malo osjetio umor, povratak iz Amerike bio je naporan, budim se ujutro rano, popodne mi se spava, ali nadam se da će sada biti sve u redu, jer nas za koji dan očekuje polufinale kupa u Maksimiru. Oni će se željeti revanširati za poraz na Rujevici, ali mi želimo u finale kupa i idemo po pobjedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled