Obavijesti

Sport

Komentari 102

Rijeka lako s Interom: Velikim koracima grabi prema naslovu

Rijeka lako s Interom: Velikim koracima grabi prema naslovu
11

Sve nade 'žutih' bile su ugašene već u 24. minuti kada je momčad Samira Toplaka ostala s deset igrača na terenu, isključen je bio Bosec. Rijeka je vrlo lako riješila ostatak utakmice

VIDEO

Rijeka je u dvoboju 31. kola Prve HNL svladala (2-0) Inter, tako pet kola prije kraja zadržala osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Dinamo. Zaprešićani nisu uspjevali parirati razigranoj Rijeci koju su do pobjede odveli Gavranović i Bezjak. No, sve nade 'žutih' bile su ugašene već u 24. minuti kada je momčad Samira Toplaka ostala s deset igrača na terenu, isključen je bio Bosec.

Rijeka je ozbiljno započela ovaj dvoboj, već u prvih pola sata riješila pitanje pobjednika. Prvo je Gavranović u 21. minuti izbjegao zaleđe, pa matirao Čovića, dok je samo tri minute kasnije bilo sve gotovo. Bila je to brza akcije domaće momčadi, na kraju je sve bilo spremno za egzekuciju Bezjaka, no njega je s leđa u mat-situaciji povukao Bosec. Splitski sudac Strukan pokazao je na bijelu točku, Bosecu pokazao crveni karton, a Bezjak je s bijele točke pogodio za 2-0.

Nogometaši Matjaža Keka igrali su jako dobar nogomet, još pojačali ritam s igračem više. Franko Andrijašević mogao je povisiti vodstvo vodeće momčadi Prve HNL, ali je zicer ponajboljeg igrača Prve HNL obranio Čović. Rijeka je u prvom dijelu imala 17 udaraca prema vratima žutih te posjed lopte 62% što dovoljno govori o dominaciji domaćina u prvih 45 minuta.

I nastavkom su dominirali domaći igrači. Lijepo su u 60. minuti kombinirali Mišić, Bezjak i Andrijašević čiji su udarac na vrijeme blokirali domaći braniči. Rujevica je kao i u prošlom kolu odlučila skandirati Leonardu Žuti. Rijeka je izborila prekršaj na 20-ak metara od suparničkih vrata, mnogi su krenuli prema lopti na tribine su počele skandirati "Žuta, Žuta". Zahvalni branič ovoga je puta dobio prigodu šutirati s 20-ak metara, ali je gađao preko gola.

Rijeka tako nastavlja velikim koracima grabiti prema naslovu prvaka i čini se da ju u ovom trenutku ništa ne može zaustaviti.

Strijelci: 1:0 - Gavranović (21), 2:0 - Bezjak (24-11m).

Rijeka (4-2-3-1): Prskalo - Ristovski, Župarić, Elez, Zuta - Mišić, Maleš - Vešović (od 73. Matei), Andrijašević (od 64. Andrijašević), Bezjak - Gavranović (od 83. Martić).

Inter (4-2-3-1): Čović - Bosec, Filipović, Komorski, Mesfin - Šarić, Brlečić - Postonjski, Puljić (od 59. Šiljić), Polizzi - Kolar (od 46. Mujagić).
Crveni karton: Bosec (24 - prekršaj u izglednoj poziciji za postizanje pogotka).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju