Obavijesti

Sport

Komentari 2

Korona i jednogodišnja odgoda Olimpijskih igara donijele su Hrvatskoj nešto više medalja...

Korona i jednogodišnja odgoda Olimpijskih igara donijele su Hrvatskoj nešto više medalja...
3

Mate Pavić i Nikola Mektić 2020. godine još nisu niti igrali zajedno, Damir Martin bio je u problemima zbog operacije kuka, Tin Srbić mučio se s slomljenom tetivom, a ni Sinkovići nisu bili u formi...

VIDEO

Da, Hrvatska je sportska velesila. Olimpijske igre u Tokiju pokazuju kako se Hrvati s pravom mogu ponositi svojim sportašima. Hrvatska na svom kontu već ima sedam medalja, a do kraja Igara naša bi se riznica mogla još dodatno napuniti.

Pokretanje videa...

Doček veslača VIDEO

No čini se kako je hrvatskim sportašima u pohodu na ova odličja pomogla i jednogodišnja odgoda Olimpijskih igara. Korona virus prošle je godine ozbiljno “poharao” svijet, pa su Igre u Tokiju, logično, morale biti odgođene. No idemo redom...

Mate Pavić i Nikola Mektić danas su najbolji teniski par svijeta, našem sjajnom dvojcu doista nema ravnih. Splićanin i Zagrepčanin u 2021. godini osvojili su osam turnira (Antalyja, Melbourne, Rotterdam, Miami, Monte Carlo, Rim, Eastbourne i veliki Wimbledon), a onda u finalu Olimpijskih igara do zlata došli protiv prijatelja Marina Čilića i Ivana Dodiga.

A podsjetimo, ovaj se pobjednički dvojac "spojio" tek ove godine. Nikola Mektić i Mate Pavić prošle godine vjerojatno ne bi ni zaigrali zajedno u paru. I samim time hrvatski bi sport ostao bez jedne velike medalje.

Tennis - Men

Hrvatsku sportsku javnost sjajnim je nastupom i hvatanjem bronce oduševio Damir Martin. A njegova, toliko već puta ispričana priča, zasigurno ne bi bila ovako sjajna prošle godine. Damir Martin u listopadu 2019. godine operirao je kuk, pa je veliko pitanje u kakvom bi stanju naš veslač 2020. stigao u Tokio. Ako bi uopće i bio ondje.

- Ma nema šanse, nema šanse da bih se mogao ozbiljno natjecati prošle godine, meni je ova odgoda Olimpijskih igara jako pomogla - iskreno je priznao Damir Martin.

A vrlo velikih problema s ozljedama prošle su godine imali još neki hrvatski kandidati za medalje poput Tina Srbića i Sare Kolak. Najboljem hrvatskom gimnastičaru u listopadu 2019. pukla je tetiva na ruci, a svima je jasno koliki je to hendikep u takvom sportu.

- Oporavak mi je trajao tri-četiri mjeseca, zdrav sam bio tek na proljeće i do početka Igara sigurno se ne bih mogao dobro spremiti - rekao je Tin Srbić.

Sara Kolak je poslije OI-ja u Rio de Janeiru imala mnogo, čak i previše, problema s ozljedama, operirala je rame i lakat, a i prošle godine nije bila u top formi. Dapače, i u rujnu je zbog “dulje ozljede palca” morala preskočiti nastup na omiljenom joj Hanžeku.

Tokyo 2020 - Rowing

Zanimljiva je i priča braće Sinković, koji su uvjerljivo u Tokiju odveslali do zlata. Prošle godine veslački je svijet stao, pa braća Sinković nisu mogla biti u željenoj formi. Ali, veslanje se “vratilo u igru” krajem godine, a na Europskom prvenstvu u Poznanju Sinkovići su bili srebrni.

Naravno, sjajan doseg, no Valent i Martin Sinković su od Olimpijskih igara u Londonu 2012. na 14 velikih natjecanja (Olimpijske igre, europska i svjetska prvenstva) osvojili čak 12 zlata uz dva srebra. A drugo su mjesto uhvatili na tek na Svjetskom prvenstvu u američkoj Sarasoti 2017. i baš Europskom prvenstvu u Poznanju prošle godine. A zanimljivo, ove godine u Tokiju ostvarili su za nevjerojatnih 15 sekundi bolje vrijeme nego lani u poljskom Poznanju...     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda