Obavijesti

Sport

Komentari 57

Košarkaši najavili velike stvari: Razbili su Litvu +13 u Kaunasu

Košarkaši najavili velike stvari: Razbili su Litvu +13 u Kaunasu
1

Hrvatska košarkaška reprezentacija uz sjajnu je igru pobijedila Litvu u Kaunasu u šestoj pripremnoj utakmici uoči EuroBasketa. Hrvati su slavili rezultatom 72-59...

VIDEO

Novi Zeland (+2), Bosna i Hercegovina (+12), Njemačka (+2) nakon produžetka, Njemačka (+17) unutar 40 minuta, Turska (+8). Pobjednički niz u pripremama za EuroBasket hrvatska košarkaška reprezentacija nastavila je svojom ponajboljom utakmicom u posljednje vrijeme.

Perasovićevi izabranici demolirali su europskog doprvaka Litvu u Kaunasu +13 (72-59) i osvojili pripremni turnir Huawei kup. Iako izbornik cijelo vrijeme priprema ukazuje da ima stvari na kojima moramo raditi, tih su 40 minuta "kockastih" na Baltiku (ponajviše prve tri četvrtine) pokazale da je Hrvatska na EP-u spremna za velike stvari.

Trica je ponovno bila pogonsko gorivo Perasovićevih trupa. Na samom početku ubacili smo ih dvije i nakon pet minuta igre odvojili se na 11-5. Iako su domaćini imali bučnu podršku s tribina, Hrvatska je tek hvatala zalet za pravu demonstraciju moći. Nakon prve četvrtine na semaforu je bilo 19-9, a preko Stipčevića i Žorića i na +16 sredinom druge dionice.

Obrana Hrvatske djelovala je nesalomljivo pa su Litavcima nerijetko trebale i tri-četiri minute da postignu koš. Nakon devet postignutih u prvoj, isto toliko postigli su i u drugoj dionici za ogromnih 39-18 u korist Hrvatske nakon 20 minuta.

Ako je i bilo kakvih sumnji u pobjednika dvoboja u Kaunasu, Tomić, Bogdanović i Šarić rasplinuli su ih početkom treće četvrtine odvevši Hrvatsku na maksimalnih +27. Tek je poen manja prednost naših bila na ulasku u zadnjih deset minuta (59-33).

S obzirom na odavno riješeno pitanje pobjednika, povećanu litavsku agresiju i vjerojatni faktor umora, u zadnjoj četvrtini Hrvatska je malo popustila u obrani pa su se Litavci uspjeli spustiti na 20-ak poena minusa, potom i na završnih -13. Ipak, uz sjajan postotak šuta za dva (70 posto) i maksimalnu rotaciju (prve minute na pripremama upisao je i Željko Šakić), više da gotovo nismo mogli ni poželjeti.

Najbolji strijelac Hrvatske bio je Bojan Bogdanović s 12 poena i pet skokova, a dvoznamenkasti učinak imao je i Luka Žorić s 11 koševa. Kruno Simon i Marko Tomas ubacili su po devet. Nakon dva dana odmora, Hrvatska nastavlja pripreme na još jednom pripremnom turniru, ovaj put u Areni Zagreb 26.-28. kolovoza protiv Izraela, Estonije te Bosne i Hercegovine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta