Obavijesti

Sport

Komentari 8

Košarkašice startale porazom u kvalifikacijama za EP 2019.

Košarkašice startale porazom u kvalifikacijama za EP 2019.
9

Šveđanke nisu zabile ni koš u zadnje tri minute, ali ni naše igračice nisu bile puno preciznije, zabile su četiri koša i propustile šanse za preokret. Švedska je u Zagrebu slavila 57-54

VIDEO

U subotnjem dvoboju odigranom u zagrebačkoj dvorani Trnsko košarkašice Hrvatske porazom od Švedske 54-57 (14-16, 15-17, 17-16, 8-8) započele su ciklus kvalifikacija za Eurobasket 2019. kojem će domaćini biti Latvija i Srbija.

U kvalifikacijama sudjeluju 32 reprezentacije koje su podijeljene u osam skupina, a traži se 14 ekipa koje će se pridružiti domaćinima Eurobasketa na završnom turniru 16 najboljih ženskih sastava Starog kontinenta. Pobjednici skupina i šest najboljih drugoplasiranih ekipa izborit će mjesto na Eurobasketu.

Hrvatska se nalazi u skupini H s Italijom, Švedskom i Makedonijom, a domaćim porazom od Švedske izabranice Anđe Jelavić bitno su umanjile izglede za plasman na Europsko prvenstvo. Kad je Hrvatska u 14. minuti povela 29-20 serijom 8-0 ostvarenom za samo 90 sekundi, činilo se da Šveđanke nemaju šanse odnijeti bodove iz Zagreba. Međutim, uslijedilo je razdoblje od sedam i pol minuta u kojem su naše košarkašice ostale bez ubačaja, a Šveđanke serijom 15-0 došle do šest poena prednosti (29-35).

Gošće su s najvećom prednošću od sedam koševa (50-57) ušle u posljednje tri minute utakmice i ostale bez ijednog ubačaja. Nažalost, izabranice Anđe Jelavić to nisu uspjele iskoristiti, jer su i same bile neprecizne te postigle samo četiri koša u tom razdoblju. Ostaje nejasno zašto u posljednja dva napada nisu pokušale tricom izboriti produžetak, već su promašivale šuteve za dvicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Marija Režan ubacila je 19 koševa i imala devet skokova, a kapetanica Antonija Sandrić postigla je 17 poena uz sedam skokova i četiri asistencije. Tea Buzov je završila dvoboj sa 10 koševa.

Gošće je predvodila Amanda Zahui sa 18 koševa i 17 skokova, dok je Farhiya Abdi ubacila 15 poena.

U drugoj utakmici u skupini Italija je slavila na gostovanju u Makedoniji sa 61-52.

Hrvatske košarkašice će sljedeću kvalifikacijsku utakmicu odigrati u srijedu, 15. studenog (20.30 sati), a gostovat će u Italiji, u mjestu San Martino di Lupari koje se nalazi između Venecije i Padove.

U drugom kvalifikacijskom terminu, tijekom veljače 2018., hrvatske košarkašice gostovat će u Makedoniji (10.2.) i Švedskoj (14.2.), a u završnom terminu, u studenome sljedeće godine, ugostit će Italiju (17.11.) i Makedoniju (21.11.).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu