Obavijesti

Sport

Komentari 17

Košarkaška utakmica srednjih škola u SAD-u završila je 2-0

Košarkaška utakmica srednjih škola u SAD-u završila je 2-0
1

Američki srednjoškolci odigrali su košarkašku utakmicu za povijest. Bibb County je pobijedio Brookwood 2-0. Treneri su zadovoljni jer im je obrana dobro funkcionirala

VIDEO

Gosti su zabili i povukli se u obranu. Parkirali su autobus, nogometnim rječnikom. Završilo je 2-0. Košarkaška utakmica. Priča dolazi iz Amerike, a Bibb County je pobijedio Brookwood. Jedini koš zabili su igrači domaće momčadi u prvih 15 sekundi utakmice. Priča američkih srednjoškolaca vrlo je brzo obišla svijet.

Izraz "jedna lopta je odlučivala" u ovom slučaju primjenjuje se u potpunosti. Trener momčadi koja je primila samo dva koša i na kraju izgubila zadovoljan je s obranom. 

- Nije nam bila namjera ući u utakmicu i namjerno trošiti vrijeme. Htio sam da se maksimalno odmorimo u napadu, a da odigramo obranu kako treba. Bila nam je to četvrta utakmica ovog tjedna - rekao je trener Brookwooda Thad Fitzpatrick.

Obje su momčadi držale loptu do kraja napada pa šutirale. Brookwood je prvi počeo s tom taktikom, a gosti su odgovorili istom mjerom. Samo, njima je jedna lopta ušla. Poveli su i - povukli se. Koliko god to smiješno zvučalo u košarci.

- Imali smo prednost u visini, zašto bih riskirao da netko od mojih dečki izgubi loptu i da slučajno primimo koš? - kaže trener pobjedničke momčadi, Russ Wallace, čiji će primjer vjerojatno završiti u enciklopedijama. Ali enciklopedijama gluposti.

Nakon 30 minuta dodavanja i stajanja na parketu, uglavnom trošenja vremena, Brookwood je imao zadnju loptu. Ako pogode - pobijedit će 3-2. Promašili su tricu. A to je bio tek sedmi pokušaj na utakmici. Ovo nije prvi put da američka srednjoškolska utakmica završava 2-0. Istim je rezultatom završila utakmica Durham Hillside - Roxboro Person 1977. godine. Durham je slavio 2-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti

'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...
REPORTAŽA S FEŠTE

'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...

Iza Dinama je turbulentna sezona puna uspona i padova, ali i slatkim krajem. 'Modri' su osvojili domaću trostruku krunu, ali možda im je najveća ovosezonska pobjeda atmosfera koju su izgradili s navijačima...
VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura  s koje Francuz nije skidao pogled
OPROSTIO SE OD SUIGRAČA

VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura s koje Francuz nije skidao pogled

Mbappe je u Cannesu organizirao oproštajnu zabavu za suigrače u PSG-u. Dok je razgovarao sa suigračima, za oko mu je zapela djevojka koja je mahala francuskom zastavom