Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
193 komentara

Kosovo na Olimpijskim igrama u Riju 2016.: Primili ih u MOO

Na sjednici Međunarodnog olimpijskog odbora u Monacu Kosovo je primljeno kao punopravni član. Kosovski sportaši moći će braniti boje svoje zemlje u Riju 2016.

Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
193 komentara

Kosovo je primljeno u punopravno članstvo Međunarodnog olimpijskog odbora, potvrđeno je u utorak nakon sjednice izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog saveza u Monacu. Nitko na sjednici nije bio protiv primanja Kosova u olimpijsku obitelj. Srbija, koja se žestoko protivila, nije poslala delegaciju na sjednicu.

- Ovo je povijesni dan za našu zemlju. Ovo je početak nove ere kosovskog sporta - rekao je predsjednik Kosovskog olimpijskog odbora Besim Hasani.

Kosovo se nakon ove odluke može prijaviti za sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine, a već sljedeće godine može sudjelovati na Europskim igrama u Azerbajdžanu, potvrdio je izvršni odbor MOO-a...

Kosovo je kao samostalnu državu priznalo 108 od 193 UN-ovih članica. 

Srbi bijesni: "Skandal i sramota"

"Skandal: Kosovo bez i jednog glasa protiv primljeno u Međunarodni olimpijski odbor", piše srpski Kurir i dodaje kako je ovo primanje Kosova kršenje pravila.

"Sramota: Kosovo će sudjelovati na Olimpijski igrama", piše Telegraf.

"Ponosni smo zbog Kosova"

Kosovski olimpijski savez formiran je 1992. Izvršni odbor MOO-a proučavao je slučaj Kosova pet godina. Članovi su svjesni kako se radilo o kompliciranoj situaciji, s obzirom na žestoko protivljenje Srbije, ali su pozdravili novog člana.

- Ponosan sam što će Kosovo već sljedeće godine biti na Europskim igrama u Azerbajdžanu - rekao je Patrick Hickey, šef Europskog olimpijskog odbora, koji je Kosovu poželio sreću i pozdravio 50. člana Međunarodnog olimpijskog saveza.

Tači: Majlinda Keljmendi nosit će zastavu

Kosovski premijer Hašim Tači oglasio se povodom punopravnog članstva Olimpijskog odbora Kosovo u Međunarodni olimpijski odbor.

- Zastavu Kosova u Riju 2016. godine nosit će Majlinda Keljmendi, džudo prvakinja - napisao je Tači na društvenoj mreži.

Naši partneri pišu
Message