Obavijesti

Sport

Komentari 193

Kosovo na Olimpijskim igrama u Riju 2016.: Primili ih u MOO

Kosovo na Olimpijskim igrama u Riju 2016.: Primili ih u MOO
1

Na sjednici Međunarodnog olimpijskog odbora u Monacu Kosovo je primljeno kao punopravni član. Kosovski sportaši moći će braniti boje svoje zemlje u Riju 2016.

VIDEO

Kosovo je primljeno u punopravno članstvo Međunarodnog olimpijskog odbora, potvrđeno je u utorak nakon sjednice izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog saveza u Monacu. Nitko na sjednici nije bio protiv primanja Kosova u olimpijsku obitelj. Srbija, koja se žestoko protivila, nije poslala delegaciju na sjednicu.

- Ovo je povijesni dan za našu zemlju. Ovo je početak nove ere kosovskog sporta - rekao je predsjednik Kosovskog olimpijskog odbora Besim Hasani.

Kosovo se nakon ove odluke može prijaviti za sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine, a već sljedeće godine može sudjelovati na Europskim igrama u Azerbajdžanu, potvrdio je izvršni odbor MOO-a...

Kosovo je kao samostalnu državu priznalo 108 od 193 UN-ovih članica. 

Srbi bijesni: "Skandal i sramota"

"Skandal: Kosovo bez i jednog glasa protiv primljeno u Međunarodni olimpijski odbor", piše srpski Kurir i dodaje kako je ovo primanje Kosova kršenje pravila.

"Sramota: Kosovo će sudjelovati na Olimpijski igrama", piše Telegraf.

"Ponosni smo zbog Kosova"

Kosovski olimpijski savez formiran je 1992. Izvršni odbor MOO-a proučavao je slučaj Kosova pet godina. Članovi su svjesni kako se radilo o kompliciranoj situaciji, s obzirom na žestoko protivljenje Srbije, ali su pozdravili novog člana.

- Ponosan sam što će Kosovo već sljedeće godine biti na Europskim igrama u Azerbajdžanu - rekao je Patrick Hickey, šef Europskog olimpijskog odbora, koji je Kosovu poželio sreću i pozdravio 50. člana Međunarodnog olimpijskog saveza.

Tači: Majlinda Keljmendi nosit će zastavu

Kosovski premijer Hašim Tači oglasio se povodom punopravnog članstva Olimpijskog odbora Kosovo u Međunarodni olimpijski odbor.

- Zastavu Kosova u Riju 2016. godine nosit će Majlinda Keljmendi, džudo prvakinja - napisao je Tači na društvenoj mreži.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 193
VIDEO

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...
KAOS U TURSKOJ

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...

Nigerijac je postao pravi heroj Fenerbahčea, a nakon povratka u Istanbul igrače Fenera dočekala je vojska navijača koja je u nekoliko navrata skandirala ime hrabrog Nigerijca

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'
NISU ZADOVOLJNI

Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'

'Bili' su porazom kod kuće malo izgubili korak za vodećom Rijekom, a kapetan Livaja je nakon toga otišao na odmor u Grčku što su mu neki od navijača očito zamjerili