Sport

Komentari 21

Kotarski spasio što je 'zakuhao', Vušković dominantan u obrani, Bistrović nikad bolji za U21 vrstu

Kotarski spasio što je  'zakuhao', Vušković dominantan u obrani, Bistrović nikad bolji za U21 vrstu

Hrvatska je odigrala dobru utakmicu, bilo je tu i dobrih i loših perioda, ali na kraju su dva velika junaka bila Nikola Moro i Luka Ivanušec. Kako i priliči, kapetan i dokapetan hrvatske U-21 reprezentacije

Hrvatska U-21 reprezentacija je u 2. kolu Europskog prvenstva u Sloveniji u vrlo dramatičnoj utakmici svladala (3-2) Švicarsku. Strijelci u pobjedi 'mini vatrenih' bili su Luka Ivanušec, Nikola Moro (11m) i Dario Vizinger, a pogledajmo kako su naši mladići odigrali u drugoj utakmici skupine...

Dominik Kotarski (6,5) - Skidao što je trebalo, iako si je pola toga i sam "zakuhao" krivim ispucavanjima. Siguran i pravovremen kod izlazaka s gol-linije, dosta nesiguran s loptom u nogama. Kod penala Švicaraca, pa i autogola Kulenovića, potpuno nemoćan. Spasio zicer Švicarskoj u finišu utakmice.

Marin Šverko (6,5) - Odigrao dosta bolje nego protiv Portugala, potpuno zatvorio svoju stranu. Ovoga puta bio i napadački orijentiran, odličan i u skoku.

Martin Erlić (-) - Siguran u otvaranju utakmice, nastradao poslije duela sa Guillemenotom i Kotarskim.

od 25. Mario Vušković (7) - Najsigurniji član 'vatrene' obrane. Miran s loptom u nogama, odličan u čitanju igre, skakački besprijekoran. Hrvatska pokušava puno igrati preko zadnje linije, a on tu pliva kao "riba u vodi".

Bartol Franjić (6,5) - Imao određenih poteškoća s fizički snažnijim Zeqirijem, ali je svoj posao obavio vrlo dobro. Dobar i u zračnim duelima, zbog lakše ozljede morao napustiti igru.

od 75. Krešimir Krizmanić (-) - Zaigrao u finišu utakmice umjesto Franjića, pokazao da je spreman odgovoriti i na ovakvu razinu nogometa.  

Domagoj Bradarić (6,5) - Puno radio po lijevoj strani, od početka do kraja utakmice jurio "gore-dolje". Nedostajalo mu mirnoće za nešto veći napadački doprinos.

Kristijan Bistrović (7,5) - Svaka čast, jedan od boljih u našim redovima. Pretrčao kilometre, izborio penal, prvi "ganjao" presing. Odradio najboju utakmicu u U-21 reprezentaciji. 

Hrvoje Babec (6,5) - Vrlo agresivan, požutio već u 6. minuti. Ipak, izdržao do kraja utakmice. Čuvao leđa Mori i Bistroviću, oduzeo velik broj lopt, puno bolje djelovao u nastavku utakmice kada ga je očito prošla trema.

Nikola Moro (8) - Kapetan je još jednom odigrao - kapetanski! Zabio iz penala, pa sjajno asistirao za treći gol Hrvatske. Puno aktivniji u igri prema naprijed nego protiv Portugala, to se odmah vidi i na rezultatu.

od 75. Mihael Žaper (-) - Rastrčao se u završnici utakmice, donio čvrstinu u našu momčad. 

Dario Špikić (6) - Puno radio u fazi obrane, ali prema naprijed niti jednom nije uspio okomito slomiti svoje čuvare. 

od 75. David Čolina (-) - Zaigrao na desnom krilu, čvrst i trkački korektan. 

Dario Vizinger (6,5) - U prvom dijelu izgubljen među stasitim stoperima Švicarske, u nastavku im jednom pobjegao i sjajno zabio, a na koncu nespretno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, skrivio penal i tako Švicarce vratio u život.

od 85. Sandro Kulenović (-) - Zaigrao u finišu, dovoljno za nespretni autogol.

Luka Ivanušec (8) - Junak, klasa. Cijelu utakmicu mučio svog čuvara, prodirao po lijevoj strani, radio višak u sredini terena. Zabio nakon velike pogreške golmana, ali i poslije njegove je akcije Hrvatska došla do penala za 2-0. Jednostavno, za Švicarce - nerješiva enigma. 

Najčitaniji članci