Obavijesti

Sport

Komentari 49

Kovač favorit! Klopp: Odigramo li normalno, nemamo šansi

Kovač favorit! Klopp: Odigramo li normalno, nemamo šansi

Niko Kovač zadržao je mirnoću i kad su ga tjerali, Müller će pobjedu posvetiti baki, a Bayern je postavio cijenu ulaznica kao lani za polufinale - 1. kategorija stoji 130 eura!

VIDEO

Ma žrtvovat ću i svoj san ako to znači da Liverpoolovim navijačima donesem ono za čime žude toliko dugo - rekao je Mohamed Salah (26) uoči uzvrata osmine finala Lige prvaka između Bayerna i Liverpoola (srijeda, 21 sat).

Njegov je san Liga prvaka, koju mu je tako okrutno oduzeo Sergio Ramos prošle sezone. Ali navijači crvenih sve bi dali za titulu Premiershipa. Trofej koji čekaju od 1990.

Kladionice kažu da je Bayern favorit da, nakon 0-0 na Anfieldu, pobijedi u Münchenu. Tečaj je 2,15, na Liverpool je 3,50, na remi 3,70. Na Bayernov prolazak je 1,95, a Liverpoolov 1,96. Također, redsi su ove sezone u Ligi prvaka u gostima izgubili i od PSG-a, i od Napolija, čak i u Beogradu od Crvene zvezde. A sad idu na Allianz Arenu...

- Za mene je Liga prvaka najprestižnije natjecanje, ali za klub i grad san je postati prvak Engleske. Zato sam spreman žrtvovati svoj san za njihov, ali naravno da nam je cilj osvojiti oba trofeja - rekao je Salah za Sky Sports.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Salah je vodeći Liverpoolov strijelac s 20 golova, ali u zadnjih pet utakmica nije zabio, dulje od mjesec dana.

- Snažan sam u glavi i mogu se nositi s tim pritiskom. Samo da nastavimo tako igrati - dodao je Kralj Mo.

Jürgen Klopp nakon prvog okršaja s njemačkim prvakom rekao je da "utakmica baš nije bila na razini na kojoj su navijači navikli". Sada očekuje posve otvorenu bitku u uzvratu. Bayern i Niko Kovač nakon nule na Anfieldu nanizali su tri pobjede u Bundesligi, s gol-razlikom 12-1.

“Očito je Bayern u boljoj formi, u boljem trenutku, pobjeđuje, vratio se na ligaški vrh, vratio se na pobjedničku stazu... ako je ikad s nje i sišao. Dopada mi se to jer potvrđuje koliko su jaki - govori Klopp i dodaje:

- Dovoljno smo jaki da se možemo pohrvati s njima i to je jedino što možemo očekivati. Razmišljam kako im možemo nanijeti probleme koje još nitko nije. Jer ako odigramo našu uobičajenu, normalnu utakmicu, nemamo šansi i ispast ćemo.

Ne odaje Klopp dojam da je nezadovoljan s tih 0-0 koje nosi u München.

- Prošle smo sezone imali u prvoj utakmici protiv Manchester Cityja 3-0, a protiv Rome 5-2 i to je uvijek skrivena opasnost jer lako pomisliš da si već prošao. Dok je s 0-0 sve jasno: treba ti prava partija i pobjeda ili barem u svakom slučaju gol.

Robert Lewandowski prvi je strijelac Lige prvaka s osam golova, a Klopp ga je četiri godine vodio u Dortmundu. Najvažnije je spriječiti da lopta dođe do njega.

- Robert je svjetska klasa i raznovrstan je, ne možete tvrditi da ćete ga zaustaviti ako napravite nešto. Ali mi smo dovoljno iskusni i dobri. Kao i za svakog vrhunskog napadača, najvažnije je spriječiti mu dotok lopte. Na tome radimo. Ali tu su i opasni Coman, Ribery je u dobrom stanju, odmoran je. Gnabry igra nogomet karijere, a u veznom redu Goretzka se vratio, James bi mogao igrati, Martinez će sigurno igrati, Thiago Alcantara vjerojatno... - nabrajao je Klopp, pa u svom stilu dodao:

- Baš je zanimljivo: gledaš Bayernov sastav i misliš 'wow, kako su jaki', ali onda se sjetiš 'ali ni mi nismo loši'. To je baš cool.

Dejan Lovren vjerojatno neće igrati, pa će na Lewandowskog najviše paziti ponajbolji branič današnjice Virgil van Dijk.

- Moramo igrati bolje nego na dosadašnjim gostovanjima. Pritiskat će nas, napasti od početka, jer su vrlo kvalitetni, ali sigurno ćemo imati svoje trenutke - kaže Van Dijk.

Bivši Liverpoolov veznjak Dietmar Hamann (45), koji je 2005. osvojio Ligu prvaka, očekuje Bayernov prolazak.

- Liverpool je definitivno naletio na Bayern u pogrešno vrijeme. Niko Kovač proživljava tešku prvu sezonu, ali zadržao je mirnoću, čak i kad su navijači jesenas tražili ostavku. Sad djeluje nepobjedivo - rekao je Hamann za Liverpool Echo.

- Liverpool nema toliko samopouzdanja i očekujem Bayernovu pobjedu u još jednoj utakmici s malo golova.

Ne slaže se s potezom Joachima Löwa koji je iz reprezentacije maknuo Müllera, Hummelsa i Boatenga.

- Nitko od njih nije prešao 30. godinu i pred njima je još koja vrhunska sezona. Bayern može graditi momčad oko Kimmicha, Goretzke, Alabe i Comana, iako će Kovač morati biti mudar u ljetnom prijelaznom roku.

Thomas Müller pobjedu će sasvim sigurno posvetiti baki Erni, koja je u ponedjeljak preminula s 90 godina, a na SP-u 2010. posvetio joj je dva gola u pobjedi 4-1 protiv Engleske. A Kovač će svakako pokušati iznenaditi Kloppa nečime. Njemački mediji nagađaju da je baš Coman njegov adut.

Stadion će, dakako, biti pun. Iako je ulaznica za 1. kategoriju 130 eura. Što je 30 eura skuplje nego za istu fazu (Besiktas) i četvrtfinale (Sevilla) prijašnjih sezona. Tek je na polufinalu protiv Reala cijena bila tolika. Pošteno ili ne, može se raspravljati, ali kad se uzme u obzir da je Bayern već zaprimio 300.000 zahtjeva za ulaznice za četvrtfinale - čisti zakon ponude i potražnje...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića