Obavijesti

Sport

Komentari 4

Kovač mijenja sustav pripreme: Neki će biti sigurni u prvih 11

Kovač mijenja sustav pripreme: Neki će biti sigurni u prvih 11
1

Odlučio sam da ću imati jednu skupinu igrača od kojih će većina imati zajamčeno mjesto u početnom sastavu i drugu skupinu koji će redovito igrati, najavio je Niko Kovač, a podržao ga je direktor Rummenigge

VIDEO

Trener Bayerna Niko Kovač odlučio je promijeniti način vođenja momčadi i smanjiti rotacije od utakmice do utakmice, nakon što je njemački prvak upao u rezultatsku krizu, a bivši izbornik i kapetan 'vatrenih0 se zbog toga našao na udaru čelnih ljudi kluba, poput predsjednika Ulija Hoenessa koji ga je javno kritizirao, dok je u petak dobio podršku direktora Karl-Heinza Rummeniggea. 

- Odlučio sam da ću imati jednu skupinu igrača od kojih će većina imati zajamčeno mjesto u početnom sastavu te druge koji će redovito participirati u utakmicama - najavio je Niko Kovač promjenu uoči subotnjeg ligaškog okršaja s Werderom u Bremenu.

Bivši hrvatski izbornik shvatio je da su konstantne rotacije dovele do oscilacija u igri Bayerna, što se odrazilo na rezultate njemačkog prvaka u Bundesligi u kojoj je Bayern u ovom trenutku na petom mjestu sa devet bodova zaostatka za vodećom Borussijom.

S obzirom na najavljeni zaokret u Kovačevom slaganju momčadi, za očekivati je da će u Bremenu na travnjak poslati gotovo istu početnu postavu koja je u ovotjednoj utakmici Lige prvaka na Allianz Areni s uvjerljivih 5-1 svladala lisabonsku Benficu.

- Momčad je napravila odličan posao. Vidjelo se da igraju s puno samopouzdanja - komentirao je Kovač predstavu svojih izabranika koji su kolo prije kraja grupne faze Lige prvaka osigurali Bayernu mjesto u osmini finala.

No, u njemačkom prvenstvu su Bavarci uspjeli u prošlom kolu propustiti vodstvo 3-1 protiv Fortune Duesseldorf, što im je bila četvrta uzastopna domaća ligaška utakmica u kojoj su ostali bez pobjede.

Takav niz neuspjeha je neprihvatljiv za navijače i vodstvo Bayerna, što je bilo vidljivo iz medijskih istupa pojedinih čelnika. Ipak, uvjerljivom pobjedom i dobrom igrom protiv Benfice Kovač je djelomično vratio povjerenje javnosti i čelništva, što dokazuje izjava direktora Karl-Heinza Rummeniggea, koju je u petak dao za lokalni dnevnik Abendzeitung.

- Rezultati moraju biti na razini. Peto mjesto na kraju sezone bilo bi neprihvatljivo. No, vidim da je trener spreman napraviti neke promjene koje su nužne - izjavio je Rummenigge te dodao:

- Svi želimo dugoročnu suradnju s Nikom Kovačem.

No, i nekadašnji kapetan hrvatske reprezentacije je svjestan da bi ga novi loš rezultat u prvenstvu mogao koštati odlaska s klupe kluba čiji je dres nosio tijekom igračke karijere.

- Moramo dobro odigrati u subotu. Svaki pojedinac mora dati svoj doprinos - izjavio je Kovač.

Ostane li vjeran postavi koju je poslao na travnjak protiv Benfice, Bayern će u Bremenu istrčati u formaciji 4-3-3 u kojoj će vezni red činiti Mueller, Kimmich i Goretzka, a napadački trojac će biti Robben, Lewandowski i Ribery.

Uz to, Kovaču će na raspolaganju biti i oporavljeni Kingsley Coman i Thiago, koji su dugo izbivali s travnjaka zbog ozljeda, a za sastav će također konkurirati Serge Gnabry i Matts Hummels.

Dvoboj Werdera i Bayerna na rasporedu je u subotu od 15.30 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

VIDEO Pogledajte ludnicu ispred Maksimira! Navijači uz baklje dočekali dinamovce iz Rijeke
ZAGREB DOČEKAO RABUZINOVO SUNCE

VIDEO Pogledajte ludnicu ispred Maksimira! Navijači uz baklje dočekali dinamovce iz Rijeke

ZAGREB - Dinamo je na Rujevici pobijedio Rijeku 3-1 i osvojio Kup. Za nedjelju je najavljena velika fešta na Trgu bana Jelačića, ali su navijači u kasnim večernjim satima priredili doček igračima ispred Maksimira. Nekoliko stotina njih je dočekalo dinamovce pjesmom i bakljadom, igrači su bili oduševljeni, kao i prije tri tjedna nakon pobjede na Rujevici u prvenstvu. Izašli su iz autobusa i pozdravili navijače koji su bili u deliriju
Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad