Obavijesti

Sport

Komentari 103

Kovač: Molim Boga da nam ždrijeb za SP bude prolazan

Kovač: Molim Boga da nam ždrijeb za SP bude prolazan
1

Naša reprezentacija ima super pojedince, no ona ne može ništa kao takva na terenu napraviti. Kao cjelina nismo funkcionirali, rekao je novi izbornik Niko Kovač

VIDEO

Osjećam se počašćen i iznenađen jer nisam očekivao da će doći do toga. Pripremao sam se za Švicarsku, ali tako to dođe. Osjećam radost, ali i odgovornost. Znam što to znači za naš nogomet i hrvatski narod, otkrio je Niko Kovač u HTV-ovoj emisiji 'Nedjeljom lagano' kako se osjećao kad je prije nekoliko dana postao izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Tu vijest doznao je dan prije svojeg rođendana, odnosno na dan kad smo izgubili od Škotske.

- Nažalost, naša reprezentacije je izgubila u Škotskoj, sutradan sam imao propušten poziv. Šuker me je zvao u šest sati, no spavao sam. Na koncu je to bilo riješeno na sjednici Izvršnog odbora - izjavio je Niko koji nije imao nikakvih dvojbi oko novog izazova:

Svi me znaju kako dišem i to sam odmah prihvatio. 

Što ne funkcionira u hrvatskoj reprezentaciji?

- Naša reprezentacija ima super pojedince, no ona ne može ništa kao takva na terenu napraviti. Kao cjelina nismo funkcionirali, a ako to nije usklađeno, onda tu nema ploda. U mladoj reprezentaciji smo to dobro posložili. Radimo jedan za drugog, kad opet budemo čvrsta zajednica, bit će i uspjeha.

Nekoć je bio kapetan reprezentacije, a sad će biti šef bivšim suigračima.

- Mislim da će im biti malo neobično. Viđali smo se kroz utakmice i treninge, to je jedno, a kad uđem u svlačionicu, to će drugačije izgledati. Bit ću vrlo jasan što tražim od igrača, ono što želim da igraju, to će brzo upiti.

Kovač je obznanio i prve poteze koje će povući.

- Već smo jučer komunicirali sa stožerom, skidali smo sve utakmice koje su bitne za našu reprezentaciju. Moramo napraviti analizu pogrešaka. Obići ćemo jedan dio igrača, oni koji su već nekoliko godina u reprezentaciji, da vidimo kakvo je stanje u svlačionici i da vidimo kako je došlo do svega ovoga.

Svjetsko prvenstvo u Brazilu je tako blizu, a tako daleko.

- To je daleko. Sve sam išao postepeno, mi se moramo motivirati za male ciljeve, tako dobijemo motivaciju. Moramo saznati protivnika i tko će biti zdrav. To su nam prvi ciljevi.

U ponedjeljak je ždrijeb dodatnih kvalifikacija, ali Kovač nije htio istaknuti nijednog poželjnog protivnika.

- Ne mogu utjecati na to, sve momčadi koje su došle među zadnjih osam su kvalitetne. Molim Boga da bude dobar ždrijeb, onaj koji možemo proći.

Niko Kovač: Igračima glava štrajka, nije na pravom mjestu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući