Obavijesti

Sport

Komentari 145

Kovač: Italija je svjesna da im u nedjelju stiže jaka Hrvatska

Kovač: Italija je svjesna da im u nedjelju stiže jaka Hrvatska
12

Svi igrači su zdravi, sve je OK. Sretan sam s onime što su momci pokazali protiv Argentine. Ne bih nikoga izdvajao. Dvojbe oko sastava? Nemam ih, kaže Kovač...

VIDEO

Hrvatski izbornik Niko Kovač nakon utakmice protiv Argentine , u kojoj mu je Hrvatska B momčad zadala slatke brige, održao je konferenciju za novinare. Kovač je iz momčadi koja je 49 minuta u Londonu vodila protiv viceprvaka svijeta u najjačoj postavi, izdvojio12 nogometaša. Oni će se priključiti 13-orici koji se od utorka pripremaju za kvalifikacijsku utakmicu protiv Italije u nedjelju u Milanu.

Pokretanje videa...

Antonio Bevanda/24sata VIDEO

- Dosta smo kasno išli spavati. Zadovoljni smo utakmicom, ali ne i rezultatom. Priželjkivali smo najmanje neriješeno, ali Argentina je bila u najjačem sastavu, a mi smo imali pola treninga. Nismo baš mogli puno toga uigrati - rekao je Niko Kovač.

- Svi su zdravi, sve je OK. Jako sam sretan s onime što su igrači pokazali protiv Argentine. Ne bih nikoga izdvajao. Zna se da je ovo kolektivni sport, ali sinoć sam potvrdio koliko vjerujem tim dečkima - dodaje izbornik.

Pokretanje videa...

Antonio Bevanda/24sata VIDEO

Davor Šuker rekao je kako hrvatski savez neće dobiti puni iznos za utakmicu protiv Argentine jer smo igrali u B sastavu. Dodao je kako će se očitovati o tome.

- Šuker mi ništa o tome nije rekao. Ne znam ništa - čudio se Niko.

Kakvu Hrvatsku možemo očekivati u nedjelju?

- Hrvatsku koja će biti čvrsta i agresivna. Moramo biti strpljivi, tražit ćemo "rupicu", jer kod ovakvih protivnika kao što je Italija nema velikih rupa. Želimo pozitivan rezultat, znamo što nas čeka. Ali i Talijani su svjesni da im stiže jaka Hrvatska - kaže izbornik.

O ideji da Mandžukić i Kramarić igraju zajedno, kaže:

- Već su igrali skupa. Vidjet ću što će biti na kraju. Možemo igrati s jednim napadačem, a možemo i s tri, ako stavim igrače na krilne pozicije.

Pitali su izbornika koliko ima dvojbi oko sastava, jednu, dvije, tri... Malo je zastao, nasmijao se i odgovorio:

- Nema dvojbe.

Za Italiju bi mogao od prve minute igrati Mario Balotelli.

- U talijanskom napadu su sve vrhunski igrači, tako da nema razlike. Ali neigranje Pirla bit će im veliki hendikep.

U nedjeljnoj utakmici sudi Bjorn Kuipers , sudac koji je isključio Marija Mandžukića na utakmici protiv Islanda na Maksimiru. Hoće li izbornik dodatno popričati s Mandžom?

- Nema potrebe. Kuipers je sjajno sudio tu utakmicu protiv Islanda. Radi se o stručnom sucu i mislim da je dobar izbor za obje strane u nedjelju - kaže Kovač.

Kompletna Hrvatska odradila trening

Niko Kovač je nakon Londona i prijateljske utakmice protiv Argentine konačno okupio cijelu momčad. U Zagrebu su ostala 13-orica igrača, dok se B sastav borio s Messijem i društvom. Izbornik je reprezentaciji pridodao 12 igrača iz te postave, okupio reprezentaciju i održao trening na Maksimiru.

Popis Hrvatske za San Siro:

  • Golmani (3) : Danijel Subašić, Lovre Kalinić, Ivan Vargić
  • Braniči (9): Marin Leovac, Hrvoje Milić, Šime Vrsaljko, Tin Jedvaj, Darijo Srna, Vedran Ćorluka, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Danijel Pranjić
  • Veznjaci (9) : Milan Badelj, Anas Sharbini, Mateo Kovačić, Domagoj Antolić, Alen Halilović, Luka Modrić, Ivan Rakitić, Ivan Perišić, Marcelo Brozović
  • Napadači (4) : Duje Čop, Ivica Olić, Andrej Kramarić, Mario Mandžukić
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju