Obavijesti

Sport

Komentari 39

Uprava Bayerna branila Kovača i igrače: Previše ih kritizirate!

Uprava Bayerna branila Kovača i igrače: Previše ih kritizirate!
3

Imali smo dobrih utakmica i onda jedan loš niz, ali nećemo otpustiti Kovača. Mi smo svjesni pogrešaka, ali uvijek ćemo braniti igrače. S problemima u momčadi nećemo izlaziti u javnost, kaže Salihamidžić

VIDEO

Trener Bayerna Niko Kovač odgovarao je na vruća pitanja novinara u Münchenu nakon serije negativnih rezultata. Ušao je Kovač u prostorije kluba samouvjereno i s osmijehom na licu. Svi su očekivali neku senzaciju, ali do nje nije došlo. Hrvatski trener ostaje trener Bayerna do daljnjeg, a uprava kluba se dobrano izderala na novinare.

- Suparnici u prethodne četiri utakmice nisu imali više prilika nego inače, ali su iskoristili naše pogreške. I mi smo imali isti broj prilika, ali ih nismo iskoristili. Protiv Wolfsburga nas čeka zanimljiva utakmica. Atmosfera je pozitivna - počeo je hrvatski strateg.

 - Lopta ne ide onako kako smo zamislili. Potrebno nam je i malo sreće kako bismo se vratili na put uspjeha - smatra Kovač.

Njemački mediji su proteklih dana razapinjali igrače, a najviše Kolumbijca Jamesa Rodrigueza.

 - Situacija s Jamesom Rodriguezom? Ne trebam to komentirati - rekao je Niko Kovač i dodao da ako netko ima problema s njim slobodno mu može doći i reći to.

Kovaču kritičari zamjeraju česte rotacije igrača. Smeta to i neke igrače...

- Zamjeraju mi preveliko rotiranje nogometaša? Pa ne igra se utakmica svakih četiri-pet tjedana... Mi često igramo teške utakmice svaka tri dana. Onaj koji to govori, nema pojma o nogometu na ovom nivou. Dovoljno je pogledati i ostale klubove. I dalje će biti rotiranja - objasnio je pomalo uznemirenim tonom Kovač.

Kovač se čudio upornom inzistiranju novinara da je Bayern u krizi.

- O čemu pričate? Nijedan naš suparnik nije stvorio 10 prilika. Statistika jasno pokazuje da smo mi bili bolji - kaže Kovač i dodaje da mu u prilog nisu išle ni ozljede igrača.

- Uživajte u drugom dijelu - kratko je poručio okupljenima Kovač čime je završio njegov dio.

Rummenigge: Bayern je najveći klub u Njemačkoj i neće dopustiti ovakav tretman od strane novinara!

Pred novinare su izašli Uli Hoeness, Karl-Heinz Rummenigge i Hasan Salihamidžić...

Svoje izlaganje započeo je Karl-Heinz Rummenigge.

- Nakon utakmice protiv Nizozemske odlučili smo stati uz igrače koji su previše kritizirani. Tu je jedan Manuel Neuer koji je zaslužio puno više poštovanja. Nevjerojatno je što sam sve pročitao o njemu, čovjek je svjetski prvak i četiri puta je bio najbolji golman svijeta. Ili što čitam da su Boateng i Hummels prestari, nečuveno - rekao je Rummenigge.

- Možda biste trebali pogledati preko granice kako se štite igrači u drugim državama. Ovo ne govorim samo novinarima, već i bivšim igračima i stručnjacima. Prije tri tjedna ste mislili da ćemo neporaženi završiti sezonu, a sada pišete o nezapamćenoj krizi. Tužit ćemo one koji o nama pišu laži - poludio je Rummenigge!

Hoeness: Vi novinari ste kontradiktorni!

Riječ je preuzeo Uli Hoeness.

. Želim reći nešto što nema veze s Bayernom. Sramotni su i napadi na izbornika Joachima Loewa. Sramotno je i izvještavanje o zvižducima Niki Kovaču na košarkaškoj utakmici - oštro je poručio Hoeness te je dodao da Bayern neće trpjeti ovakav medijski tretman.

-Pišete kako ne možemo bez Bernata, kako smo izgubili jer smo ga prodali... Vidjet ćemo na kraju tko je u pravu. Sjetite se da smo zbog njega umalo ispali iz Lige prvaka - rekao je Hoeness.

Riječ je dobio i sportski direktor Hasan Salihamidžić.

- Imali smo dobrih utakmica i onda jedan loš niz, ali nećemo otpustiti Kovača. Sjetite se vi novinari koliko ste nas hvalili. Mi smo svjesni pogrešaka, ali sigurno neće s njima izlaziti u javnost. Uvijek ću braniti svoje igrače i trenera, dovoljno su oni samokritični - rekao je Braco Salihamidžić u emotivnom tonu.

 

Zaključak je to priče za koju se očekivalo da će uzdrmati temelje Bayerna. Ipak, Bayern je Kovača ultimativno zaštitio poslavši najjače od uprave što ima i hrvatski trener uživa punu podršku svih u klubu.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu