Obavijesti

Sport

Komentari 32

'Bluesi' veliku prednost 'platili' ozljedama Kovačića i Ziyecha

'Bluesi' veliku prednost 'platili' ozljedama Kovačića i Ziyecha
5

Mateo Kovačić igrao je samo do 50. minute, a onda je šepajući napustio teren. Ozlijedio se i Hakim Ziyech kao veoma bitan kotačić 'bluesa', ali su izabranici Thomasa Tuchela ipak došli do velike prednosti

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Chelsea je na Stamford Bridgeu pobijedio Lille sa 2-0, dok su u drugom susretu večeri Villarreal i Juventus odigrali 1-1.

Juve remizirao kod Villarreala, Vlahović zabio u prvoj minuti
Juve remizirao kod Villarreala, Vlahović zabio u prvoj minuti

Bila je to šesta uzastopna pobjeda europskog prvaka u svim natjecanjima čime se momčad Thomasa Tuchela učvrstila na trećem mjestu Premiershipa, napredovala u FA kupu, osvojila Svjetsko klupsko prvenstvo u Abu Dhabiju, te načinila veliki korak prema četvrtfinalu Lige prvaka. Tuchelu su večer nažalost, pokvarile ozljede Matea Kovačića, koji izašao šepajući iz igre u 51. minuti, te Hakima Ziyecha koji je zamijenjen devet minuta kasnije. No, tek će se otkriti težina njihovih ozljeda.

Europski prvak je otvorio utakmicu bez Romelua Lukakua u početnom sastavu. "Bluesi" su započeli s napadačkom trojkom - Hakim Ziyech, Kai Havertz i Christian Pulisic. Od prve minute je zaigrao i Mateo Kovačić, dok je hrvatski dvojac u redovima Lillea Ivo Grbić i Domagoj Bradarić bio na klupi.

Champions League - Round of 16 First Leg - Chelsea v Lille

Domaćin je već u 4. minuti zaprijetio, Kai Havertz je pucao iznad gola. Tri minute kasnije ponovo je pucao Havertz, no Leo Jardim je obranio. U osmoj minuti za Havertza je bila "treća sreća". Hakim Ziyech je ubacio iz kornera, a Havertz  glavom zabio za 1-0. Lille se nakon početnog pritiska domaćina oslobodio "straha" i drugi dio prvog poluvremena su gosti bili bolji. Francuski prvak je u prvom poluvremenu uputio devet udaraca, Chelsea četiri, no nije uspio "probiti" Edouarda Mendyja.

Korak bliže plasmanu u četvrtfinale "Bluesi" su napravili u 63. minuti golom Christian Pulišića kojem je lijepo asistirao N'Golo Kante. Francuz je sjajno povukao, a potom u idealnom trenutku uposlio Pulišića za 2-0. Lille je u nastavku bio nemoćan u napadu i nije imao nekih izraženijih prilika.

Champions League - Round of 16 First Leg - Chelsea v Lille

Kovačić je u 51. minuti šepajući napustio teren, a umjesto njega je ušao Ruben Loftus-Cheek. Zanimljivo, bio je to jedini engleski igrač koji je večeras nastupio za Chelsea. Grbić i Bradarić nisu ulazili kod Lillea. Uzvratni susret je 16. ožujka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
OSMINA FINALA LIGE PRVAKA 21:00 , STAMFORD BRIDGE, LONDON
Chelsea
8' Havertz, 63' Pulisic
2 : 0
Lille
Sortiranje događaja
KRAJ

Izabranici Thomasa Tuchela su zasluženo slavili, ali pitanje je s kakvom cijenom...

90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao pet minuta nadoknade.

82'

Evo i prvog žutog kartona večeras. Loftus Cheek je bio pvi na lopti i uklzao pred Bambom, ali sudac je zaustavio igru i pokazao mu žuti karton.

70'

Imaju Tuchelovi izabranici veliku prednost jer više ne postoji pravilo gola u gostima, a Lille je izmjenama pokušao podići tempo, no to im nije baš uspjelo.

63' GOL CHELSEA 2-0

Dobio je Kante više prilike za otići prema naprijed nakon što su se ozlijedili Ziyech i Kovačić, a iskoristio je to jako dobor omaleni Francuz! Krenuo je sa sredine terena, probio sve do šesnaesterca, a zatim asistirao za Pulišića koji povećava vodstvo domaće momčadi!

Komentari 32