Obavijesti

Sport

Komentari 74

Kovačić: Ma, nisam vam ja Leo Messi, ne živim od usporedbi...

Kovačić: Ma, nisam vam ja Leo Messi, ne živim od usporedbi...
4

MAJSTOR U KOPAČKAMA Ne živim od usporedbi s Messijem. Živim od ljubavi i prijatelja, rekao je hrvatski junak, skromni Mateo Kovačić, nakon velike pobjede...

VIDEO

Protiv Islanda je Kovačić u utorak navečer odigrao utakmicu karijere. Nizao je Islanđane kao Ivica Kostelić kolce u slalomu, a već je jučer oko 13 sati bio na treningu Intera.

- Presretan sam. Igrali smo sjajno, baš sjajno. Pa Hrvatska je morala proći u Brazil. Zasluženo idemo tamo - rekao je nakon partije karijere Mateo Kovačić.

Heroj nacije, majstor u kopačkama, hrvatski genije, bili su samo neki od komentara ushićenih navijača nakon njegove partije, a najdalje je otišao suigrač Vedran Ćorluka koji ga je usporedio s najboljim igračem svijeta.

- Ti si Messi, mali, ti si Messi - tapšao je Ćorluka Matea.

- Zadovoljan sam svojom igrom. Odigrao sam zbilja dobro - skroman je bio Kovačić, a na usporedbe s Leom Messijem kaže:

- Lijepo je to čuti. Baš je dobro kad te suigrači uspoređuju s takvim igračem, ali ipak ne živim od toga. Živim od ljubavi i prijatelja.

Kovačić je prije četiri godine slomio nogu. Bilo mu je 15 godina, a izvan terena je bio 12 mjeseci. Nije mogao hodati četiri mjeseca.

- Ni tada nisam sumnjao u sebe. Uvijek sam znao da mogu, želim i hoću. Nogometu sam se predobro vratio, tako da moram biti zahvalan Bogu - istaknuo je Mateo nekoliko mjeseci nakon odlaska u Inter.

Neki ga, poput Nike Kranjčara, nazivaju “profesorom” nogometa. Vidjelo se to i u debiju za Dinamo. Na jučerašnji je dan prije tri godine prvi put obukao plavi dres. U debiju je zabio i asistirao te je tada svima bilo jasno da je zvijezda rođena. Potvrda je stigla posljednjeg dana siječnja kad je iz Međugorja s priprema Dinama otišao u Milano i potpisao za Inter.

Skromni dečko hrvatskog nogometa. Neki će reći da se opet stvara trojac Boban, Asanović, Prosinečki.

Ali sad su u glavnim ulogama Modrić, Rakitić i Kovačić, a još nam je na klupi i Niko Kranjčar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna