Obavijesti

Sport

Komentari 26

Kovačić ostao bez trenera! Chelsea je smijenio Pottera

Kovačić ostao bez trenera! Chelsea je smijenio Pottera

Nakon 28 kola 'bluesi' se nalaze na 11. mjestu Premier lige s 38 bodova, a ono što je još bolnije, četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka udaljeno je čak 12 bodova

VIDEO

Kada je Dinamo u rujnu prošle godine senzacionalno pobijedio Chelseaja u prvom kolu Lige prvaka, njemački trener Thomas Tuchel bio je bivši već sljedećeg dan. Američki vlasnik Todd Boehly bio je razočaran porazom, ali i igrom svoje momčadi. Htio je trenera koji ima gard, koji donosi lepršavu i atraktivnu igru bogatu golovima, ali koja donosi i rezultate. Kao čovjeka koji će preporoditi Chelsea vidio je u Grahamu Potteru. Itekako se prevario. Englez je izdržao samo sedam mjeseci.

Pokretanje videa...

Turska - Hrvatska 0-2 00:43

'Graham Potter više nije trener Chelseaja', objavio je engleski klub na svojim stranicama dan nakon poraza od Aston Ville (2-0). Potter nije donio neki pomak u klub. Rezultati su bili i lošiji od onih koje je imao Tuchel, igralo se toplo-hladno, a Chelsea mu je dao novu šansu nakon što se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka. To ga je držalo na životu, ali katastrofalni rezultati u Premier ligi koštali su ga posla.

Nakon 28 kola 'bluesi' se nalaze na 11. mjestu s 38 bodova, a ono što je još bolnije, četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka udaljeno je čak 12 bodova. Do najelitnijeg europskog natjecanja Chelsea će samo ako osvoji 'klempavi trofej' ove sezone. Čelnici su se zgrozili i na samu pomisao da bi mogli ostati bez europskog natjecanja pa su smijenili Pottera pokušavajući spasiti što se spasiti da i nekom šok-terapijom probuditi igrače. 

FILE PHOTO: Premier League - Fulham v Chelsea

Otkako je američki vlasnik preuzeo klub, potrošili su preko 500 milijuna eura na pojačanja i nakrcali se precijenjenim igračima. Očekivali su instantni uspjeh, no nisu dobili baš ništa. Dovođenje preplaćenih igrača samo je narušilo atmosferu u klubu, a Potter nije uspio ukomponirati nove igrače u skladnu cjelinu.

Što ovo znači za Matea Kovačića?

Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić u početku je bio dio prvog sastava, no nakon nekoliko mjeseci preselio je na klupu. Ipak, kako je vrijeme odmicalo, ne samo da je Kova postao nezaobilazna figura u prvih 11, već i novi kapetan momčadi. Koji god trener bio, Kovačić je uvijek bio produžena ruka trenera i dirigent orkestra na terenu. Igrao je stalno kod Franka Lamparda i Thomasa Tuchela, obojica su ga obožavala i hvalila, u posljednje vrijeme Potter nije mogao zamisliti momčad bez njega. Vjerujemo da će tako biti i s novim trenerom.

Chelsea neće jurcati u imenovanju trenera. Nekoliko velikih imena poput Juliana Nagelsmanna, Mauricija Pochettina i Zinedinea Zidanea je slobodno, ali klub je odlučio da će trenera imenovati tek na ljeto. Do tada će klupu preuzeti Bruno Saltor (42), dosadašnji Potterov asistent. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo
VARAO ŽENU, SAD SE KAJE

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo

Ja sam lažov, varalica, pravi otrov. Dosta sam gluposti napravio, ali svi pravimo greške. Jedino zbog čega se kajem je to što sam imao odnose prije braka. Volio bih to izbrisati iz života, kaže svjetski prvak

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac
ČEKA SE BIJELI DIM S POLJUDA

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac

U Hajduku nisu još odlučili oko novog trenera, osim Bjelice koji je, čini se, vrlo ozbiljno u igri, posljednji tjedan spominjalo se i Gorana Tomića, Australca Tonyja Popovicha i još čitav niz imena
Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!
NOVE ZAVRZLAME

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!

Velimir Zajec i njegovi ljudi vjeruju kako će vrlo brzo 'riješiti' Vlatke Peras, pa onda okrenuti razrješenju Danijela Tomačića i Darka Podnara. Ipak, predsjednica uprave Dinama ima drugačije planove...