Obavijesti

Sport

Komentari 0

Kraj CRO Racea: Slavio Williams

Kraj CRO Racea: Slavio Williams

Sve do šest km prije cilja Williams je mogao lagodno voziti u glavnoj skupini, no nakon ulaska u posljednji krug u središtu Zagreba uslijedio je napad Norvežanina Hoelgaarda, ali uspješno se obranio Williams

VIDEO

Britanac Stephen Williams, član momčadi Bahrain Victorious, pobjednik je ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke CRO Race koja je završila u nedjelju. U posljednjoj, šestoj etapi voženoj cestama Zagrebačke županije i Grada Zagreba od Samobora do Zagreba u dužini od 157.5 kilometara Williams je zauzeo drugo mjesto iza Nizozemca Tima van Dijkea (Jumbo-Visma) te tako obranio crvenu majicu vodećeg u ukupnom redoslijedu koju je preuzeo etapnom pobjedom u Opatiji u subotu.

Masovan pad pred ciljem na Cro Raceu: Josip Rumac završio treći
Masovan pad pred ciljem na Cro Raceu: Josip Rumac završio treći

Sve do šest kilometara prije cilja Williams je mogao lagodno voziti u glavnoj skupini, no nakon ulaska u posljednji krug u središtu Zagreba uslijedio je napad Norvežanina Markusa Hoelgaarda, trećeg u ukupnom redoslijedu, pa je Williams morao reagirati i "pokriti" napad Norvežanina. 

Hoelgaardu i Williamsu se u vodstvu pridružio i Van Dijke koji je u završnom sprintu ispred Hrvatskog narodnog kazališta bio brži od Williamsa, dok je Hoelgaard ciljem prošao kao treći s pet sekundi ispred pelotona kojega je predvodio Australac Kaden Groves (Team Bikeexchange).

Nizozemac preuzeo vodstvo nakon druge etape CRO Racea
Nizozemac preuzeo vodstvo nakon druge etape CRO Racea

Williams je na kraju do svoje najveće pobjede u karijeri, dosada je slavio još samo na jednom slabijoj etapnoj utrci u Francuskoj (Ronde de l'Isard 2018.), stigao sa 17 sekundi ispred drugog Hoelgaarda, odnosno 28 sekundi ispred trećeg Nizozemca Micka van Dijkea (Jumbo-Visma), brata blizanca pobjednika posljednje etape.

Mick van Dijke je ujedno i pobjednik natjecanja za najboljeg mladog vozača te je osvojio bijelu majicu. Plavu majicu namijenjenu najboljem sprinteru ponio je Nizozemac Olav Kooij (Jumbo-Visma), dok je zelenu majicu za najboljeg penjača osvojio Britanac Simon Yates (Team Bikeexchange).

Nakon prolaznog cilja u Svetoj Nedelji nakon samo 3.3 kilometara kojega je osvojio Norvežanin Markus Hoelgaard (Uno-X) ispred Španjolca Sanza Gotzona Martina (Euskaltel Euskadi) i Nijemca Phila Bauhausa (Bahrain Victorious) formirao se bijeg dana od osmorice biciklista, u njemu su bili Austrijanci Manuel Bosch (Felbermayr Simplon Wels), Maximilian Juen (Vorarlberg) i Felix Ritzinger (WSA KTM Graz), Poljaci Marcin Budzinski (HRE Mazowsze Serce Polski) i Mteusz Grabis (Voster ATS), Španjolac Oier Lazkano (Caja Rural-Seguros RGA), Slovenac Kristjan Hočevar (Adria Mobil) i Belgijanac Kenny Molly (Bingoal Pauwels Saucers WB).

Spektakularnu etapu Cro Racea do Makarske osvojio je Belgijac
Spektakularnu etapu Cro Racea do Makarske osvojio je Belgijac

Bjegunci su vrlo brzo stvorili prednost od 4:30 minuta pa su među sobom podijelili i bodove na prolaznim ciljevima u Dugom Selu i Vrbovcu te na brdskom cilju u Svetom Ivanu Zelini. U Dugom Selu prvi je bio Lazkano ispred Boscha i Kuena, u Vrbovcu Molly ispred Lazkana i Boscha, dok je brdski cilj u Svetom Ivanu Zelini osvojio Lazkano ispred Kuena i Hočevara.

Prednost vodeće skupine postupno se smanjivala da bi prilikom prvog prolaska ciljnom ravninom imala samo 30 sekundi ispred pelotona. Ipak, i prvi brdski cilj na Trgu svetog Marka osvojio je Kuen ispred Lazkana i Mollyja, da bi prilikom drugog prolaska tim dijelom na čelu utrke bio Norvežanin Anders Skaarseth (Uno-X) koji je pripremio napad svog momčadskog kolege Hoelgaarda koji se na kraju ipak pokazao bezuspješnim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani