Obavijesti

Sport

Komentari 0

Kraj jedne ere: Nadal nakon 17 godina nije u Top 10 na svijetu

Kraj jedne ere: Nadal nakon 17 godina nije u Top 10 na svijetu
6

Čak 912 uzastopnih tjedana proveo je Rafael Nadal među desetoricom najboljih tenisača na svijetu. Tom je nizu stigao kraj, Nadal je već dva mjeseca 'izvan pogona' i pao je na 13. mjesto ATP-ove ljestvice

VIDEO

U proljeće 2005. procvao je jedan od najvećih teniskih talenta svih vremena. Rafael Nadal (36) zabljesnuo je na ATP touru kojim je tad dominirao Roger Federer u naponu snage. 

ATP Masters 1000 - Italian Open

Nadal je sreo upravo Švicarca u finalu Masters 1000 turnira u Miamiju 2005. Junački je pao nakon velike borbe u pet setova, ali poraz ga nije mnogo uzdrmao. Nakon Miamija uslijedila je sezona na zemlji u kojoj je Nadal osvojio prvu Roland Garros titulu u karijeri, ali je i povezao 24 pobjede, što je bio rekord za tinejdžera u muškom tenisu.

Čudesni 19-godišnjak osvojio naslov pa opet smijenio Đokovića s prvog mjesta!
Čudesni 19-godišnjak osvojio naslov pa opet smijenio Đokovića s prvog mjesta!

S pobjedom na Roland Garrosu Nadal je napredovao na treće mjesto ATP-ove ljestvice, dok je krajem 2004. bio na 51. mjestu. Prvi je put u Top 10 ušao 25. travnja 2005. godine i sve do danas je bio neprestani član tog ekskluzivnog društva. Proveo je čak 912 tjedana i skoro 18 godina u Top 10, ali svakom nizu dođe kraj.

U.S. Open

Nadal je nakon Mastersa u Indian Wellsu pao na 13. mjesto ATP-ove ljestvice s 2715 bodova. Lani je bio u finalu Indian Wellsa, osvojio je Australian Open, kao i titule u Acapulcu i Sydneyju.

Nijedan tenisač nije ni blizu Nadalovom rekordu od 912 tjedana u Top 10. Prije tri godine oborio je tadašnji rekord Jimmyja Connorsa, koji je u prvih deset proveo 788 tjedana. Roger Federer proveo je 734 uzastopnih tjedana u Top 10 od 2002. do 2016., a najduži niz Novaka Đokovića iznosi 555 tjedana od 2007. do 2017.

Dobre vijesti za Nadala

Španjolac je u padu forme od lanjskog Wimbledona gdje se zbog ozljede morao povuči uoči polufinala s Nyckom Kyrgiosom. Već dva mjeseca nije zaigrao meč zbog ozljede kuka, ali njegovi se navijači mogu razveseliti zato što planira povratak početkom travnja.

Wimbledon

Tada bi trebao zaigrati tamo gdje najviše voli - na zemlji. Očekuje nas treći Masters turnir sezone u Monte Carlu (prije toga slijedi još Masters u Miamiju), a direktor turnira David Massey otkrio je da se Nadal prvi prijavio za turnir.

- Rafa je prvi igrač koji se prijavio. Stvarno želi igrati u Monte Carlu i daje sve od sebe kako bi bio spreman za turnir kojeg tako voli - rekao je Massey.

French Open

Nadal je u karijeri 11 puta osvojio turnir u Monte Carlu, a prošle je godine propustio natjecanje zbog ozljede rebra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti