Obavijesti

Sport

Komentari 16

Kraljevi crvenih: Lovren je kao Vinnie Jones, Barton, Zidane...

Kraljevi crvenih: Lovren je kao Vinnie Jones, Barton, Zidane...
4

Lovren je ili naivan, ili pregrub ili nedovoljno dobar za Lyon, kritiziraju Francuzi našeg reprezentativca nakon 3. crvenog u sezoni. U prosjeku ga dobije svaku 12. utakmicu

VIDEO

Lovren je za Dinamo odigrao 37 prvenstvenih utakmica. Isključen je samo jednom, u Splitu protiv Hajduka. Dobio je dva žuta kartona. U Lyonu već ima sedam isključenja.

Ukupno ih je u karijeri skupio deset. Uz sedam u dresu Lyona, po jedan je dobio igrajući za Dinamo, Inter i U21 reprezentaciju Hrvatske.

No francuski mediji ne smatraju da je grubijan nego da ima problema s koncentracijiom, što potvrđuje to što je dva od tri crvena ove sezone dobio u 90. minuti.

- Lovren ima 23 godine i već je trebao ući u fazu zrelosti u kojoj mu se ovakve pogreške ne mogu više tolerirati - napisao je novinar francuskog L’Equipea nakon Lovrenova isključenja u porazu protiv Ajaccioa 3-1 prošli vikend.

Samo mu dva crvena nedostaju da dostigne poznatog engleskog “bad boya” Vinnieja Jonesa, koji je krajem ‘80-ih predvodio slavnu Wimbledonovu vezu. Zvali su ih “luda banda” jer su bili poznati po velikom broju isključenja.

No Jones je svoj imidž mačo nogometaša izgradio u 386 premierligaških utakmica, a Lovren ih je u karijeri odigrao 152. 

Već sad u karijeri ima jedan crveni više od “ludog” Joeya Bartona, koji mu se ove godine pridružio u Francuskoj potpisavši za Marseille. On je u zadnjem kolu prošle premierligaške sezone na utakmici QPR-a i Manchester Cityja najprije laktom udario Teveza, zbog čega ga je sudac isključio, a potom je pokušao koljenom opaliti Agüera i glavom udariti Kompanyja... 

Suspendiran je na 12 utakmica, što je najduža suspenzija u povijesti engleskog nogometa.

Zizou ‘crven’ na dva SP-a

Legendarni francuski reprezentativac Zinedine Zidane i Kamerunac Rigobert Song jedini su isključeni na dva svjetska prvenstva. Zizou ih je u karijeri dobio 13, a najpoznatiji je onaj nakon udaranja Materazzija.

Uh, kako je taj Alfaro udarao...

Španjolski “cirkular” Pablo Alfaro u svojoj 17-godišnjij karijeri zaradio je rekordnih 18 izravnih crvenih kartona. Devet puta isključili su ga jer je dobio dva žuta kartona. Odigrao je 516 utakmica u karijeri.

Najbrži karton zbog Ketsbaie

Gruzijac Temuri Ketsbaia iznudio je najbrži crveni u povijesti nakon samo 12 sekundi. Golman Sheffield Wednesdaya Kevin Pressman istrčao je pred Ketsbaiu i uhvatio loptu izvan šesnaesterca te je isključen.

Gillespie je ušao i izašao

Sudac je zaustavio utakmicu Sheffield Uniteda i Readinga kako bi Keith Gillespie ušao u igru. Ovaj je utrčao na travnjak i opalio protivničkog igrača laktom u glavu. Sudac ga je isključio pa nastavio utakmicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao