Obavijesti

Sport

Komentari 35

Kranjčevićeva ide u obnovu, a biciklisti ostaju bez staze: Ostat ćemo bez svega ako je sruše...

Kranjčevićeva ide u obnovu, a biciklisti ostaju bez staze: Ostat ćemo bez svega ako je sruše...

Ovdje imamo 100 posto sigurno rješenje, nema prometa, nema semafora, mačaka i pasa, nikoga tko bi nam smetao, rekao je Matija Kvasina, izbornik hrvatske muške cestovne reprezentacije

VIDEO

Rudeš i Lokomotiva ove sezone igraju na stadionu u Kranjčevićevoj, ali ne koriste ga samo oni. Zahvaljujući velodromu, jedinoj pisti za biciklističke utrke u Hrvatskoj, ovaj stadion je već godinama dom brojnih hrvatskih biciklista koji, u bijegu od zagrebačkih gužvi i semafora, treniraju u Kranjčevićevoj, na velodromu uz sami travnjak.

Pokretanje videa...

Nova Kranjčevićeva 01:55

Kako je najavio gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, u proljeće 2024. godine trebala bi započeti temeljita obnova stadiona, a ako se ispoštuju rokovi, sve bi trebalo biti gotovo do proljeća 2025. godine.

Stadionu bi se trebao vratiti stari sjaj i dati novo ruho, a radi se o proširenju kapaciteta na 12.000 sjedećih mjesta i potpuno natkrivenom stadionu koji će biti moderniziran. Plan je da na njemu igra i Dinamo kada se bude gradio novi stadion u Maksimiru, ali pitanje je gdje će do konačnog završetka stadiona ostali korisnici Kranjčevićeve, nogometni klubovi, ali i biciklisti koji će ostati bez staze. Mladen Lojen, predsjednik BK Zagreb, zatražio je od vlasti dostojnu zamjenu na kojoj će moći trenirati. Ako im to ne ispune, neće dopustiti rušenje staze.

Fotografije iz zraka nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj ulici

- Ne tražimo puno, ali ne dozvoljavamo da se ovo ruši prije nego što nam se sagradi, ako ovo sruše mi smo izgubili sve - rekao je Lojen za HRT.

Velodrom je izgrađen 1948. godine i jedini je takav u Hrvatskoj. 

- Ovdje imamo 100 posto sigurno rješenje, nema prometa, nema semafora, mačaka i pasa, nikoga tko bi nam smetao. Zna se red i disciplina, vrti se ovaj obavezni smjer i tu počinju ti prvi koraci u najsigurnijim uvjetima - rekao je Matija Kvasina, izbornik hrvatske muške cestovne reprezentacije.

Zagreb: Redovna konferencija za medije gradonačelnika Tomaševića

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević rekao je kako planiraju izgraditi novu pistu biciklistima, a jedna od opcija je Jarun. 

- Za sada se čini najizglednija opcija na Jarunu međutim svakako ćemo ići na to da osiguramo velodrom na drugom mjestu i da zagreb bude jedan od rijetkih gradova u Europi koji ima i velodrom, rekao je zagrebački gradonačelnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'