Obavijesti

Sport

Komentari 292

Ipak pobjednički u 'play-off': Ibanez zabio gol u nadoknadi

Ipak pobjednički u 'play-off': Ibanez zabio gol u nadoknadi
23

Dinamo je pobjedom nad Helsinkijem 1-0 izborio posljednju fazu kvalifkacija za LP. Ibanez je u 91. minuti razveselio navijače koji su tražilu ostavku trenera Jurčića

VIDEO

Pa niste valjda očekivali da će igrati kao Barcelona. Karta je kunu, kol'ko para, tol'ko muzike, vjerojatno su komentirali navijači na dupkom punom Maksimiru dok su se Dinamovci borili probiti gol Helsinkija kroz 90 minuta.

No, onda se pojavio Luis Ibanez koji je spremno dočekao svoju priliku i zakucao gol za erupciju oduševljenja 30.000 navijača.

'Modri' su izborili 'play-off' Lige prvaka i osigurali plasman u Europa ligu i to je jedino što je važno Kruni Jurčiću. Najavio je kontroliranu igru, nogomet nije bio za pamćenje, no očekujete li atraktivnu igru pod Kruninim vodstvom možete ju odmah zaboraviti.

- Imali smo puno šansi, stvarali smo dosta šansi, ja mogu tako postaviti momčad, ali ne mogu ja zabiti. Ovo je veliki uspjeh. Ušli smo direktno u Ligu Uefa, u samu završnicu Lige prvaka i to po prvi put. Napravili smo velike stvari. Veliko hvala mojim momcima, ja sam jako sretan - rekao je Jurčić koji s ovakvom igrom ne ulijeva povjerenje želi li igrati Ligu prvaka.

Dinamo je izašao u istom sastavu kao prije tjedan dana u Finskoj i odmah krenuo agresivno.

Očigledno je bilo da je Helsinki u Zagreb došao na izlet što govori podatak da je u prvom poluvremenu Dinamo imao 69 posto loptu u nogama. No, prednost nisu uspjeli materijalizirati. Tek je u 36. minuti Fatos Beqiraj zatresao stativu nakon ubačaja Vrsaljka.

Jurčiću je bilo najvažnije da ne izgubi ključne igrače za sljedeće kolo zbog kartona, no defitivno je otpao Mehmed Alispahić koji se u prvom dijelu teško ozlijedio.

Nastavak je po prilikama bio još uvjerljiviji. 'Modri' su okupirali gol Wallena. U šutevima su se izredali gotovo svi igrači, ali lopta nije htjela u gol. Sve do sučeve nadoknade. 

Sammir je zapucao, golman odbio loptu, ali na rubu 16-erca našao se Luis Ibanez koji je silovitim udarcem proparao mrežu i sačuvao obraz Dinama.

Kruno je za razliku od svojih prethodnika Dinamu najviše približio Ligu prvaka, no navijači jednostavno ne mogu prijeći preko 'kontroliranog' nogometa. Maksimirom je odzvanjalo 'Jurčiću odlazi!' i 'Igrajte p....i!' Dovoljna opomena pred najvažnijih 180 minuta ove sezone.

Policija privela sedam navijača, neki trgali stolice

Novouređeni stadion kod nekih navijača pobudio je bijes pa su ga iskalili na novim stolicama. Policija je priopćila da su prije, za vrijem i nakon utakmice protiv Helsinkija priveli sedam navijača. Dvojicu zbog preprodaje karata, jednog zbog ometanja igrača laserom, jednog maloljetnika zbog trganja i bacanja stolice te trojicu zbog tučnjave.

3. pretkolo Lige prvaka:

Dinamo - Helsinki 1-0 (Ibanez 90')

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 292
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao