Obavijesti

Sport

Komentari 200

Perišić i Bavarci na vrhu Europe! Coman i Neuer za 6. Ligu prvaka

Perišić i Bavarci na vrhu Europe! Coman i Neuer za 6. Ligu prvaka
14

Bayern je šesti put u povijesti osvojio Ligu prvaka! Iako su Parižani prijetili u prvom dijelu, u nastavku su mnogo bolji bili Bavarci te su slavili golom Kingsleyja Comana, a veliku zaslugu ima i Neuer koji je skinuo tri zicera

Parižani će morati pričekati još koju godinu jer 'ušati' trofej odlazi put Münchena! Ivan Perišić i Bayern slavili su minimalno, ali dovoljno (0-1) i tako po šesti put Bayernu osigurali naslov prvaka Europe. Zabio je Kingsley Coman na nevjerojatnu asistenciju Joshue Kimmicha u 57. minuti utakmice, a Manuel Neuer je nevjerojatnim bravurama spašavao mrežu od udaraca PSG-a i zasluženo uzeo 'clean sheet'!

Champions League - Final - Bayern Munich v Paris St Germain

Pokušavali su Parižani iznenaditi Bayern u prvom dijelu i uzvratiti im visokim presingom. Prijetili su preko Neymara, ali u dva je navrata kao pobjednik iz tog dvoboja izašao Manuel Neuer, kao i pred sam kraj poluvremena kad je Kylian Mbappé odličnu priliku poslao direktno u njemačkog golmana. 

Champions League - Final - Bayern Munich v Paris St Germain

Imali su priliku i Bavarci, Robert Lewandowski dobro je protegnuo Keylora Navasa i pogodio stativu, ali na poluvremenu su mreže mirovale (0-0). Međutim, u nastavku utakmice Parižani kao da više nisu mogli pratiti visoki ritam Bavaraca. I dalje su nogometaši Bayerna jurili po terenu, dok Parižani nisu više imali vezni red koji se u potpunosti izgubilo. 

Bayern je oštećen za penal? 'Ovo je trebao sudac svirati'
Bayern je oštećen za penal? 'Ovo je trebao sudac svirati'

Prijelomni trenutak utakmice dogodio se u 57. minuti kad je Joshua Kimmich kirurški precizno pogodio Kingsleyja Comana koji je zabio glavom te nedugo nakon toga napustio igru, a ušao je naš Ivan Perišić. Pokušavali su Tuchelovi izabranici barem do produžetaka, ali Neymar je tukao pokraj gola, Mbappé nije mogao stvoriti pravu priliku, a kad je pokušao zabiti 'mrtvaca' iako je bio u zaleđu od tri metra, i to mu je obranio Neuer.

Champions League - Final - Bayern Munich v Paris St Germain

Tako je Bayern došao do šestog naslova Lige prvaka, ali postao i prva momčad u povijesti sa svim pobjedama u jednoj sezoni Lige prvaka! Postali su Bavarci tek četvrta momčad sa šest osvojenih naslova Lige prvaka i izjednačiti se s Liverpoolom. Real Madrid je i dalje neprikosnoven s 13 naslova dok je drugi na listi najboljih ikada Milan sa sedam titula Lige prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
FINALE LIGE PRVAKA 21:00 , ESTADIO DA LUZ, PORTUGAL
PSG
0 : 1
Bayern
59' Coman
Sortiranje događaja
KRAJ

Gotovo je! Ivan Perišić i Bayern su na vrhu Europe! Šesti je ovo trofej Lige prvaka za njemačkog diva.

90'+3'

Opet prijeti Neymar, ali ne želi lopta u gol! Malo je još do kraja, na nogama su klupe jedne i druge momčadi, čeka se zadnji zvižduk suca Orsata. Bayern sad ima priliku zaprijetiti iz 'skraćenog kornera', ali odlučili su čuvati loptu.

90'

Ne da Neuer ni iz zaleđa! U očito nedozvoljenoj poziciji je bio Mbappe, ali htio je zabiti gol. Ali ne da NEUER! Odličnu utakmicu odigrao je golman Bayerna i njemu mogu zahvaliti ovaj rezultat! Četvrti je sudac pokazao pet minuta nadoknade.

85'

Evo i novog žutog kartona u recovima PSG-a. Joshua Kimmich je dobio po prstima, nagazio ga je Laywin Kurzawa i za to je dobio žuti karton. Napravio je zamjenu Hansi Flick, izašao je Thiago Alcantara, a ušao je Corentin Tolisso.

83'

Lewandowski se sjurio prema golu, ali srušio ga je Thiago Silva i za to dobio žuti karton. Bayern ima priliku zaprijetiti direktno iz slobodnog udarca. Pucao je Coutinho, ali otišlo je to pokraj gola.

Komentari 200