Obavijesti

Sport

Komentari 104

Kreće izgradnja prave ljepotice: Osijek će se pratiti iz jacuzzija!

Kreće izgradnja prave ljepotice: Osijek će se pratiti iz jacuzzija!
19

KONAČNO Osječani su jedva dočekali početak radova na Pampasu gdje će do 2020. niknuti prekrasno nogometno zdanje od kojeg zastaje dah. U njemu će se moći utakmice gledati iz jacuzzija ili saune...

VIDEO

Ovog tjedna počinju radovi na gradnji novog stadiona i trening-kampa Škole NK Osijek na Pampasu, piše glas-slavonije.hr

Trebalo je proći oko 15-ak mjeseci od same ideje do početka radova, a sam klub je morao srediti sve birokracijske zahtjeve. 

- Ishodili smo napokon sve tri potrebne građevinske dozvole pa ćemo tijekom ovog tjedna početi s radovima. Prvo ćemo se morati posvetiti nasipavanju zemljišta koje moramo podignuti za jedan metar. Računamo kako će taj posao biti gotov do kraja ove godine, a nakon toga uslijedit će ostali radovi - otkrio je za Glas Slavonije Igor Galić, direktor NK Osijeka.

Prekrasan stadion trebao bi biti završen u roku 18 mjeseci, a ako će se izvođači radova držati tog tempa izgradnje, onda ćemo prve utakmice na novom stadionu gledati u jesenskom dijelu sezone 2020./21!

Oko 12.000 gledatelja je najavljeni kapacitet.

Stadion je samo dio projekta potpune obnove Osijekove infrastrukture pod vodstvom nove uprave. U kamp na Pampasu i novi stadion klub će ukupno uložiti između 35 i 40 milijuna eura. Pripremni radovi počeli su u prosincu prošle godine.

Utakmice iz jacuzzija

Stadion će prvi u Hrvatskoj imati kompletno natkrivene tribine. Utakmice će se moći pratiti i iz kreveta, saune ili jacuzzija koji će također biti u sklopu stadiona, točnije lože na zapadnoj tribini. Zauzimat će 3500 kvadratnih metara, bit će na tri kata i imati parking od 150 mjesta za djelatnike i posjetitelje.

Kamp, čija se vrijednost izgradnje procjenjuje na oko osam milijuna eura, imat će klupski hotel, sedam grijanih terena, prostorije za igrače u kojima će provoditi slobodno vrijeme i još mnogo drugih popratnih sadržaja. 

- Ono što su generacije navijača i simpatizera NK Osijek dugo čekale konačno postaje stvarnost. Prestali smo sanjati, počinjemo živjeti - rekao je na predstavljanju predsjednik Osijeka Ivan Meštrović.

Stadion je projektirala osječka tvrtka Sirrah projekt, koja je projektirala i hrvatsku podružnicu Ikee. Krov će mu dosezati i deset metara izvan stadiona, što će omogućiti organiziranje raznih događaja na okolnom prostoru.

Vanjski izgled stadiona mijenjat će boje ovisno o prigodi; redovito će biti bijeli, a za posebne događaje boja će se mijenjati, kao što je slučaj s Allianz Arenom u Münchenu.

Tribine će od terena biti udaljene pet do šest metara, a prva dva reda od njih 16 sadržavat će luksuznije sjedalice sa skupljim ulaznicama.

Tribine će biti maksimalno nakošene kako bi se iz svakog kutka utakmice mogle što bolje vidjeti. Iznad njih bit će promenada na kojoj će gledatelji moći kupiti hranu i piće.

Što se samog imena tiče, ono još nije određeno. Moguće je da nosi ime sponzora, ali i da građani Osijeka predlože ime pa da članovi kluba odaberu najbolji prijedlog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika